Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Nie wiem jak to nazwać, więc po prostu opiszę.

Chodzi o forum http://www.eGrodzisk.pl/

Zrobiłem w topie nawigację

Forum Baranów

Forum Grodzisk Mazowiecki

Forum Jaktorów

Forum Milanówek

Forum Podkowa Leśna

Forum Żabia Wola

Działa to całkiem miło (jeszcze jest trochę do poprawki), ale nie wiem jak podejść do tego aby mieć zmienną, która by dawała nazwę głównego subforum. Tzn jeśli poruszam się po forum Baranowa to żeby nazwa w menu była cały czas aktywna (nawet jeśli przeglądam głębsze fora bądź tematy).

Jakieś pomysły? Z góry dzięki!

Edytowane przez kregulski
eGrodzisk.pl - nowe forum powiatu grodziskiego! Wiadomości, nadchodzące wydarzenia, kino Grodzisk Mazowiecki i wiele innych. Zapraszam!
Opublikowano (edytowane)

I tak do każdego z ponad 160 forów? Nie da się jakoś tylko ograniczyć do zapytania o główne forum (tj danej gminy)? A co z poszczególnymi tematami, do nich też mam id forum sprawdzać? :D

Edytowane przez kregulski
eGrodzisk.pl - nowe forum powiatu grodziskiego! Wiadomości, nadchodzące wydarzenia, kino Grodzisk Mazowiecki i wiele innych. Zapraszam!
  • Manager
Opublikowano

Nie da się jakoś tylko ograniczyć do zapytania o główne forum (tj danej gminy)?

A gdzie Ty tam widzisz jakieś zapytanie? W którym miejscu wcześniej napisałeś, że subfora też ma to obejmować?

To chyba modyfikacją możesz załatwić, bo nie wiem, jak inaczej chcesz pobrać 'dzieci' danej kategorii.

P.s. w widoku tematu działa zmienna 'f'.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano
żeby nazwa w menu była cały czas aktywna (nawet jeśli przeglądam głębsze fora bądź tematy).

Tu mi chodziło również o subfora... Właśnie zależałoby mi na id forum rodzica i zanim zacznę sprawdzać warunki do wszystkich forów a potem jeszcze subforów, chciałem się upewnić, że to jedyne wyjście.

Opublikowano

Czyli tak jak radziłeś na początku:

<if test="$this->request['f'] == 3">AKTYWNE</if>

będzie najlepiej?

Opublikowano

No tyle to wiem, bez przesady ;p Na modyfikacjach się nie znam więc pozostaje zrobić do każdego forum/subforum odpowiedniego "if'a", ech :D

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.