Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam krótkie pytanie. Gdzie w panelu dodaje sie aby można było dawać pochwały, sogi? Trzeba coś dogrywać bo nie widzę takiej opcji w 2.3.6?

Opublikowano

Witam, mam problem z wgraniem thanks advanced 2.3.

Poprzenosilem pliki z cache, mod_install, sources i style_images na serwer do odpowiednich katalogow forum, potem w panelu administratora w zakladce admin i manage components zuploadowalem plik xml thanks advanceda. I w registered components nie pojawił się thanks advanced tylko nowe puste pole ktore moge edytowac i usunac.

Okej przechodze do components i w panelu universal mod installer klikam manage mod installations. I przy thanks advanced przy zainstalowany i najnowsza wersja sa "X" czyli ze nie :P Wiec biore instaluj, instaluje sie jakis czas dodaje kolumny itp i wlacza sie od nowa panel administratora biore components manage mod installations i dalej jest x przy zainstalowany ;/

Na forum tez nie widac zadnych zmian. Powiedzcie co zle robie :P

• Manager
Opublikowano

Hm, w polskiej przy tłumaczeniu mam pewny błąd, który właśnie pokazuje jak pokazuje. Pobierz angielską i poczekaj na update tej polskiej do działającej wersji. :P

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano
Hm, w polskiej przy tłumaczeniu mam pewny błąd, który właśnie pokazuje jak pokazuje. Pobierz angielską i poczekaj na update tej polskiej do działającej wersji. :P

Hmm zrobiłem tak jak kazałeś. Bez skutku :P Tzn w components mam fajke ze zainstalowano i przy Up to date mam "!". Co może być przyczyną że nie widać moda na forum? Nie widać ani ile razy podziękowano, ani opcji żeby podziękować.

Opublikowano
No jak co - nie zrobiłeś czegoś zgodnie z instrukcją. Ew. nie ustawiłeś praw kto może a kto nie dawać pochwały etc. :P

damnn! zwalilo sie cale forum ! Bo w instrukcji było :

STEP 3: FILE EDITS:
Open: index.php:
Find:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
"reg" => array( "register" , 'register' , array('profilefields') ),
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Add Below:
"thanks" => array( "thanks" , 'thanks' , array() ),
Save and Upload.
Open: sources/action_public/topics.php:
Find:
$row['edit_button'] = $this->edit_button($row['pid'], $poster, $row['post_date']);
Add Above:
if ($this->ipsclass->vars['thanks_mod_enable']) { $member_thanks = explode(',',$row['post_thanks']); if ( ( in_array($this->topic['forum_id'], explode(',',$this->ipsclass->vars['thanks_forums'])) or (!$this->ipsclass->vars['thanks_forum_lim']) ) and ( in_array($this->ipsclass->member['mgroup'], explode(',',$this->ipsclass->vars['thanks_from_groups'])) or (!$this->ipsclass->vars['thanks_from_grp_lim']) ) and ( in_array($poster['mgroup'], explode(',',$this->ipsclass->vars['thanks_to_groups'])) or (!$this->ipsclass->vars['thanks_to_grp_lim']) ) and ($this->ipsclass->member['id']) ) { if ( (!in_array($this->ipsclass->member['id'],$member_thanks)) and ($this->ipsclass->member['id'] != $row['author_id']) and ($row['pid'] == $this->topic['topic_firstpost'])) { $row['thanks_button'] = $this->ipsclass->compiled_templates['skin_topic']->button_thanks($row['pid'] ); } } if ( ( in_array($this->ipsclass->member['mgroup'], explode(',',$this->ipsclass->vars['thanks_view_groups'])) or (!$this->ipsclass->vars['thanks_view_grp_lim']) ) and ( (count($member_thanks) > 0) && ($member_thanks[0] != "") ) ) { $in_thanks = (count($member_thanks)==2) ? $row['post_thanks'] : implode(',',$member_thanks); $this->ipsclass->DB->query( "SELECT m.members_display_name,m.id,m.mgroup, g.g_id,g.prefix,g.suffix FROM ibf_members m LEFT JOIN ibf_groups g ON ( m.mgroup=g.g_id ) WHERE id IN ({$in_thanks}) " ); while($who_thanks = $this->ipsclass->DB->fetch_row()) { $show_thanks .= "<a href='{$this->ipsclass->base_url}showuser={$who_thanks['id']}'>"; $show_thanks .= $who_thanks['prefix'].$who_thanks['members_display_name'].$who_thanks['suffix']; $show_thanks .= "</a>, "; $show_thanks_finish = substr($show_thanks, 0, -2); } $row['who_thanks'] = $this->ipsclass->compiled_templates['skin_global']->thanks_separator( $show_thanks_finish ); } }
________________________________________________________________________________

Find:
$row['signature'] = ""; if (isset($poster['signature']) AND $poster['signature'] AND $this->ipsclass->member['view_sigs']) { if ($row['use_sig'] == 1) { $row['signature'] = $this->ipsclass->compiled_templates['skin_global']->signature_separator( $poster['signature'] ); } }
Add Below:
if ($this->ipsclass->vars['thanks_mod_enable']) { if ($this->ipsclass->vars['thanks_history_enable']) { $poster['thanks_point'] = $this->ipsclass->compiled_templates['skin_topic']->member_thanks_point( $poster['thanks_point'] ) . $poster['thanks_point'] =" <a href='{$this->ipsclass->base_url}act=thanks&type=history&mid={$poster['id']}' target='_blank'>*</a>"; } else { $poster['thanks_point'] = $this->ipsclass->compiled_templates['skin_topic']->member_thanks_point( $poster['thanks_point'] ); } } else { $poster['thanks_point'] = ""; }
Save and Upload.
Open: sources/classes/class_session.php:
Find:
function load_member($member_id=0) { $member_id = intval($member_id); if ($member_id != 0) { $this->ipsclass->DB->build_query( array( 'select' => "id, name, mgroup, member_login_key, email, restrict_post, view_sigs, view_avs, view_pop, view_img, auto_track, mod_posts, language, skin, new_msg, show_popup, msg_total, time_offset, posts, joined, last_post, subs_pkg_chosen, ignored_users, login_anonymous, last_visit, last_activity, dst_in_use, view_prefs, org_perm_id, mgroup_others, temp_ban, sub_end, has_blog, members_markers, members_editor_choice, members_auto_dst, members_display_name, members_created_remote, members_cache, members_disable_pm", 'from' => 'members', 'where' => 'id='.$member_id ) );
After:
Add:
Save and Upload.
Open: sources/sql/mysql_queries.php:
Find:
function topics_get_posts_with_join( $a ) { # topics.php return "SELECT p.*, m.id,m.name,m.mgroup,m.email,m.joined,m.posts, m.last_visit, m.last_activity,m.login_anonymous,m.title,m.hide_email, m.warn_level, m.warn_lastwarn, me.msnname,me.aim_name,me.icq_number,me.signature, me.website,me.yahoo,me.location, me.avatar_location, me.avatar_type, me.avatar_size, m.members_display_name, pc.* FROM ".SQL_PREFIX."posts p LEFT JOIN ".SQL_PREFIX."members m ON (p.author_id=m.id) LEFT JOIN ".SQL_PREFIX."member_extra me ON (me.id=m.id) LEFT JOIN ".SQL_PREFIX."pfields_content pc ON (pc.member_id=p.author_id) WHERE p.pid IN(".implode(',', $a['pids']).") ORDER BY {$a['scol']} {$a['sord']}"; }
After:
Add:
Save and Upload.

i teraz zamiast forum to mi sie uruchamia sam jakis skrypt :P i na koncu:

Fatal error: Class 'sql_queries' not found in /home/stapagroup/ftp/forum/ips_kernel/class_db.php on line 1119

;( pousuwalem to co tam pododawalem w tych plikach i dalej sie forum nie wlacza, blagam powiedz co mam zrobic zeby dzialalo spowrotem :P

Opublikowano (edytowane)
No jak? Cofnąć naprawdę wszystkie zmiany w plikach i w skinie. :P

DawPi blagam pomoz mi to ogarnac bo to nawet nie moje forum, tylko pomagałem. Zobacz co po wpisaniu forum wyskakuje:

Adres forum:

www.stapagroup.nazwa.pl/forum

cofnąłem zmiany ale to nic nie pomogło. Nawet usunalem Thanksa orad UMI :P

Dodam że Panel admina działa, a cała reszta nie.. :P

Edytowane przez los0
  • Manager
Opublikowano

Podaj komunikat błędu. Przecież się staram pomóc - nie dajesz wystarczającej ilości informacji.

P.s. nie musisz 'błagać', staram się pomagać każdemu bez wyjątku.

---

Opublikowano
Podaj komunikat błędu. Przecież się staram pomóc - nie dajesz wystarczającej ilości informacji.

P.s. nie musisz 'błagać', staram się pomagać każdemu bez wyjątku.

Na szczescie byl backup. I wszystko gra, poki co wszystko wiem na ten temat, mozesz zamknac. Dzieki za zainteresowanie DawPi :P

• Manager
Opublikowano
Informacja:
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.