Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, mam problem dotyczący Custom Page, natomiast chcę do niego dodać kod PHP i nie działa. Generalnie błąd znajduje się w samym wyświetlaniu, ponieważ jak wrzucam czysty plik .php i wczytuje go w social-gp.xaa.pl/nowy.php - Wszystko ładnie działa, wina leży na skrypcie CP, który nie wczytuje PHP - Jest dostępny jakiś plugin do zainstalowania, który wczytuje taki kod w takowej zakładce, czy trzeba obyć to innym rozwiązaniem ? - Custom Page jest dla mnie wygodne i dlatego nie chciałbym z niego rezygnować, tyle, że nie czyta PHP to jest jedyny minus jak na razie. Przeszukałem pół forum i nigdzie nie mogę znaleźć żadnego plugina - Znalazłem tylko informację o tworzeniu pliku w folderze 'admin', lecz to także nie działa i wyświetla błędy.

Opublikowano

Hej,

O ile dobrze zrozumiałem Twój problem, to musisz zrobić tak, że swój cały kod PHP konwertujesz do postaci funkcji, która zwraca to co jest do wyświetlenia i zapisujesz do osobnego pliku php. Następnie plik ten includujesz w Custom Page i odwołujesz się do niego w ten sposób:

/* Add content */

$tresc = funkcja();

$this->output = $tresc;

I wszystko działa świetnie. Custom page ma po prostu wyświetlać, to co Twój kod nabroi.

Opublikowano

Tak więc próbowałem czytać to za pomocy funkcji php:

<?PHP

include('statystyki.php');

?>

Ale to też nie wczytuje nic, potem jak użyłem tego na górze Custom Page, dodałem Twoje funkcje:

/* Add content */

$tresc = funkcja();

$this->output = $tresc

Również nic nie zadziałało.

Opublikowano

Prawdopodobnie o to im chodzi.

Tak chodzi mi o to, próbowałem wielu sposób, lecz żaden z nich nie zadziałał by dodać w nowej zakładce tego programu kod php, a zależy mi właśnie na tym, żeby tam dodać..

Opublikowano (edytowane)

Przy wklejeniu mojego kodu PHP, który zawiera wyświetlanie obecności graczy na serwerze, który zaś działa w nawigacji, a dodatkowej zakładce już nie funkcjonuje. Bo nie chce wczytać w niej kodu PHP. Przykładem może być to, że http://social-gp.xaa.pl/statystyki.php działa to normalnie, natomiast jak wkleję ten kod w Custom Pages, nie wczytuje PHP.

Edytowane przez Adrian26
Opublikowano

Rozumiem, a jakbym chciał zrobić własną zakładkę na podstawie tego Twojego pliku 'admin.rar', tylko, że chciałbym by było np. social-gp.xaa.pl/cos i wtedy mógłbym użyć w niej php, jakby pobierała górę forum dół itp. ?