Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam zamiar zakupić licencję IP.Board oraz 2-3 dodatki, jeszcze nie wiem jakie.

Mam pytanie do was - jak myślicie czy lepiej poczekać na wyjście nowej wersji 3.2.0 czy kupić już teraz i potem zrobić update jak wyjdzie finalna?

Z jednej strony lepiej byłoby dla mnie zrobić to teraz, z drugiej nie wiadomo ile zmian wprowadzi nowa wersja.

I aż do jej wyjścia byłbym unieruchomiony - stylu nie wgram, tu na pewno dużo zmian. Modyfikację też pewnie nie będą kompatybilne.

Czekam mnie i tak konwersja z innego skryptu. A dla użytkowników lepiej by było zrobić to teraz, wiadomo wakacje mniej osób :)

Druga sprawa to hosting, zwykle około 5 tysięcy UU miesięcznie, czasami potrafi skoczyć do 50 tysięcy... - Ale to naprawdę rzadko, może raz w roku.

Co byście mi polecili na takie obciążenie? Wirtualny chyba odpada. Nie pracowałem nigdy z tym skryptem także nie wiem jakie obciążenie on będzie generował.

Pzdr,

b4984132.

• Lubię to 1
Opublikowano

To ktoś jeszcze kartek używa? :o

b5678765, ja bym kupił sam skrypt teraz, skonwertował na localu i patrzył, jak się sytuacja rozwija. Jak będziesz przekonany, że już czas na upgrade, to wystarczy wprowadzić zmiany, które robiłeś u siebie na komputerze. Pamiętaj jednak, że 3.2 to jeszcze kwestia 1-2 miesięcy.

W wyborze serwera pomoże ten dział.

Opublikowano

Pamiętaj jednak, że 3.2 to jeszcze kwestia 1-2 miesięcy.

Tutaj głównie o to też się rozchodzi, jeżeli byłaby to kwestia miesiąca czy dwóch to jest wersja optymistyczna - nie wiem ile czasu testują nową wersje przed wprowadzeniem - to by było dobrze.

Bo chyba nie ma co się zrzucać teraz na 3.1.4 a potem kombinować, znowu.

Dzięki Amfibiucz.

+matius - Plany przygotowane, 3 ściany zapisane i kawałek sufitu :thumbsup:

Pzdr,

b4984132.

Opublikowano

Dzięki Amfibiucz.

:lol:

• Lubię to 3

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Troszeczkę się spóźniłeś z tym tematem, bo do 17 czerwca trwała ciekawa promocja :-)

A zaczynając cokolwiek to najpierw podałbym adres forum, dzięki czemu mógłbyś uzyskać bardziej satysfakcjonujące odpowiedzi.