Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zainstalowałem forum pod adresem www.mojastrona.pl/forum. Wszystko smiga. Utworzyłem jednak potem subdomenę i poprawnie adres powinien wyglądać tak www.forum.mojastrona.pl. Kiedy wpiszę nowy adres ręcznie wszystko jest ok, jednak nadal wszystkie linki na forum wyglądają w ten sposób >> www.mojastrona.pl/forum/(.itd)/, a chciałbym, żeby wyglądały tak >> www.forum.mojastrona.pl/(.itd)/.

Dodam, że przejrzałem mnóstwo tematów na tym forum, wykonywałem zmianę adresu w pliku conf_global.php a ustawienia globalne wyglądają tak:

poVFE.jpg

I nadal nic nie działa... Co zrobić jeszcze?

Liczę na odpowiedz i z góry dziękuję!

Opublikowano (edytowane)

Otwórz conf_global.php, a następnie:

Znajdz coś takiego:

$INFO['board_url']   = 'http://mojastrona.pl/forum';

Zamień na:

$INFO['board_url']   = 'http://forum.mojastrona.pl';

Przebuduj skiny i już.

Edytowane przez PaJonk
Opublikowano (edytowane)

Zamień na:

$INFO['board_url']   = 'http://forum.mojastrona.pl';

Przebuduj skiny i już.

No właśnie tak już wygląda ten plik, bo jak wspomniałem, edytowałem go. I nadal to samo.

Edytowane przez michalkortas
  • Manager
Opublikowano

Te niby stare linki to się się pojawiają? Na pewno edytujesz pliki na dobrym FTP - serwer też zmieniałeś, więc może dopiero DNSy się propagują (o ile też go zmieniałeś).

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Nie nie, serwer pozostał ten sam... już wiem gdzie tkwi błąd. Kiedy wrzucam plik conf_global.php - ten poprawny, to po odświeżeniu forum zostaje z powrotem zmieniony BOARD_URL na ten stary (czyli www.mojastrona/forum/)... Tylko jak temu teraz zaradzić..?

Opublikowano

Bardzo dziwne. Ja zawsze zmieniałem pierwsze w pliku conf_global.php, a potem na forum, potem przebudowywałem skin'y i zawsze działało.

• Lubię to 1
Opublikowano

Ok, to był mój błąd. Nie zauważyłem, że serwer odmawiał podmianie pliku conf_global.php. Kiedy mi się udało podmienić, wszystko smiga.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

Temat do zamknięcia.

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.