Skocz do zawartości

ROZWIĄZANY: Problem po przeniesieniu dot. upgradeFinish

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie,

Mam problem z uruchomieniem forum po przeniesieniu z innego hosta.

Wgrałem cały backup - pliki i bazę mysql.

Jednak po włączeniu indexu - oczywiście zmiana danych w conf_global była... - wyskakuje error:

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Could not initiate the registry, the settings cache is empty or missing' in /home/nazwa_usera/domains/domena/public_html/nazwa/www/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php:1883 Stack trace: #0 /home/nazwa_usera/domains/domena/public_html/nazwa/www/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php(521): ipsRegistry->setUpSettings() #1 /home/nazwa_usera/domains/domena/public_html/nazwa/www/public_html/admin/sources/base/ipsController.php(77): ipsRegistry::init() #2 /home/nazwa_usera/domains/domena/public_html/nazwa/www/public_html/admin/sources/base/ipsController.php(64): ipsController->init() #3 /home/nazwa_usera/domains/domena/public_html/nazwa/www/public_html/index.php(26): ipsController::run() #4 {main} thrown in /home/nazwa_usera/domains/domena/public_html/nazwa/www/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 1883

Przeszukałem google wzdłuż i wszerz i znalazłem jedynie żeby zrobić upload narzędzia upgradeFinish do swojego folderu z ACP i uruchomić je... i tutaj jest problem bo wyświetla mi się od razu w przeglądarce jedynie "No app" i tutaj trop się gubi... dalej nie wiem co zrobić... macie jakieś pomysły ? Ahhhh... IPBoard v3.1.4

... w najgorszym przypadku DawPi będzie mieć co robić w prywatnych ticketach :-)

Pozdrawiam,

Denis

Edytowane przez denis13wroc
Opublikowano (edytowane)

Problem na pewno dotyczy samej bazy danych. Pliki są po prostu od razu pakowane w tar jako całe konto z hostingu i również przez ssh rozpakowane.

Baza danych... i tutaj ważne wyexportowana jest przez dump'a ale nie jest importowana od razu przez mysql powiedzmy przez ssh a przez skrypt php bigdump.

Wcześniej sam plik bazy był edytowany w notepad++ wg. mojej wiedzy z zachowaniem wszystkie tak samo a jedynie usunąłem polecenia tworzenia bazy i usunąłem zbędne nieużywane bazy... to wszystko.

Dodam że nowa instalka działa normalnie na hostingu a po przepięcie na tę bazę importowaną dzieje się tak samo jak na starej instalce wrzuconej z innego hosta.

Opublikowano

Po imporcie całego backupu dokładnie to samo. Obecnie przywracam wyrywkowo tabele... i z poziomu samego panelu admina spróbuję wczytać na nowo cache... mam nadzieję że to pomoże. Jeżeli cokolwiek ciekawego uzyskam to odpiszę w tym wątku. Ew. jeżeli ktoś ma coś ciekawego jeszcze do napisania to proszę :-). Btw. kodowanie jest ok... aż dziwne ale posty są czy też jakiekolwiek wpisy odebrane od użytkowników wyświetlają się tak samo jak wcześniej ze wszystkimi śćżłó itd. :-)

Opublikowano (edytowane)

Niestety nie mogę edytować postu dlatego piszę kolejnego.

Pomogło wrzucenie świeżego cache'u w tabelę ipb_cache_store. Pojawił się jednak problem z kodowaniem... po ustawieniu [sam nie wiem dlaczego] Document character set na utf-8 Język ruszył jak należy...

Dziwne bo bazę mam w iso-8859-2 i wszystko na latin_general_ci.

Opublikowano (edytowane)

Tak tak... tylko że nie wiem dlaczego kodowanie się odwróciło... jak wcześniej na hostingu miałem wszystko ustawione na latin2 tak tutaj wszystko musiałem ustawić na UTF-8 chociaż sama baza porównywanie znaków tabele i komórki są dalej na latin2. Jedynie wszystko możliwe opcje w skrypcie zmieniłem na UTF-8... pokażę na to obrazkach :D

A zawsze wszystko było na ISO-8859-2 / latin_general_ci / latin2

Nie przeszkadza mi to teraz... bo wszystko działa. Zapisywanie i odczytywanie z bazy wygląda tak jak powinno... po polsku są nazwy miesięcy... czego chcieć więcej :-)

post-1362-0-10883200-1316875553_thumb.pnpost-1362-0-12292600-1316875577_thumb.pnpost-1362-0-30869700-1316875586_thumb.pn

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.