Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Mam dwie sprawy, ale żeby nie zaśmiecać forum dam w jednym poście.

Sprawa 1.

Czy istnieje możliwość sprawdzenia gdzieś na forum prób logowań się na konta użytkowników (adminów w szczególności). Z jakiego IP to było, o której godzinie... Próbowałem to robić, wpisując błędne hasło przy koncie admina i nie znalazłem nic w logach, więc pytam, czy taka opcja w ogóle jest. NIE mówię o próbach logowania do panelu administracji, tylko na samo konto na forum.

Sprawa 2.

Kupiłem jakiś czas temu forum z pomocą niniejszego forum i admina :). Pytanie mam takie - z racji, że przy polu "IP.Board: Standard License" mam expired jun 2011 - moje pytanie - ile kosztuje odnowienie licencji i na jak długo? Pozmieniali coś na stronie producenta i się odnaleźć nie mogę...

I rozumiem, że dopóki nie wykupię tego, nie będę miał dostępu do forum 3.2.2?

pozdrawiam

Edytowane przez smyku
Opublikowano

Ad1.

Możliwość istnieje. ACP -> Statystyki i Logi -> Logi - Tam powinno się znajdować, jeśli nie to nie mam pojęcia.

Ad2.

Koszt to 25 $.

Opublikowano (edytowane)

Ad1.

Możliwość istnieje. ACP -> Statystyki i Logi -> Logi - Tam powinno się znajdować, jeśli nie to nie mam pojęcia.

Ad2.

Koszt to 25 $.

Tak, ale tam masz:

Błędy forum

Działania administracyjne

Działania moderacyjne

Wysłane wiadomości e-mail

Wysłane wiadomości e-mail (błędy)

Odwiedziny botów wyszukiwarek

Ostrzeżenia

API XML-RPC

Wykonane zadania

Błędne logowania do panelu administracyjnego

System antyspamowy

Powiadomienia z urządzeń przenośnych

Błędy SQL

Gdzie nie ma właśnie błędnych prób logowania na konto usera. A to mnie głównie interesuje.

Co do zakupu licencji forum - idzie znów uzyskać pomoc Admina? :)

Edytowane przez smyku
Opublikowano (edytowane)
adminów w szczególności
na konto usera. A to mnie głównie interesuje.
Zdecyduj się. Dla adminów masz, a dla wszystkich to jest aplikacja (IM) Login Logs

Brak doprecyzowania wypowiedzi. Mój błąd. Chodzi o konto użytkownika - admina (admin też jest userem :) ), tylko jak pisałem wcześniej - nie są to logowania do samego panelu administracji (do którego ma admin dostęp po zalogowaniu się na forum, tak?) tylko na logowanie na samo konto forumowe, by zobaczyć link do panelu administracji.

Owszem, można wejść do panelu administracji znając link do niego /i hasło/, ale zakładam, że ktoś robi to przez użytkownika...

Ta aplikacja jest domyślnie z forum, czy dodatek?

Edytowane przez smyku