Skocz do zawartości

ROZWIĄZANY: brak polskich znaków 3.2.3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Walczę z polskimi znakami. Sytuacja jest taka: Baza była z 3.1.4, zapgrejtowana do 3.2.3, Te bazę W TYM TEMACIE chciałem potem cofnąć do 3.1.4. Co zarzuciłem.

Teraz z pomocą jednego z użytkowników forum dostosowuje wygląd skórki, a w międzyczasie chciałem poinstalować wszystko inne co przestało działać (shoutbox m.in) no i oczywiście tradycyjnie znaki...

Teraz tak, Zrobiłem TO I TO i zwykle pomagało, ale tym razem nie chce... Polskich znaków brakuje wszędzie, w ACP też.

strona www.fcliverpool.pl/forumtesst

Jakieś sugestie?

pozdrawiam

Edytowane przez smyku
Opublikowano (edytowane)

Udało mi się przywrócić znaki polskie w ACP, dalej nie ma w postach i tytułach działów. Co ciekawe posty napisane nawet TEGO SAMEGO DNIA, jedne mają polskie znaki, inne nie:

<br />

smyku nie rozbrajaj mnie bo po meczu dość słaby jestem. Logiczne, że chodziło mi o charakter, a raczej jego brak. Pizdy mentalnie, nie piłkarsko. Umiejętności trzeba jeszcze umieć pokazywać w meczu. W Liverpoolu wygląda to od kilku lat tak, że mamy zawodników z potencjałem, ściągamy wyróżniających się graczy, a po przejściu do nas oni po prostu mają bloka. Myślałem, że za Kinga się to zmieni. Jedynie Suarez bierze presje na siebie, ale to taki typ piłkarza, raczej samolub niż wódz teamu.<br />

<br />

<br />

2 słupki, poprzeczka, kilka genialnie obronionych piłek przez bramkarza rywali, kilka dosłownie o włos od celu. Jan nie wiem czyja to wina, jak to się stało, ale normalnie, w każdym innym "przeciętnym meczu" te okazje byłyby golami, a byłoby ich tyle, że spokojnie 3 spotkania byśmy wygrali. Ponieważ zaś ja wole szukać pozytywów niż negatywów, to skoro gramy tak dobrze, tworzymy tyle okazji i to po nieszablonowych akcjach, to w końcu mecze będziemy wygrywać. I to seryjnie.<br />

<br />

I to nie jest wina trenera czy piłkarzy.<br />

<br />

PS. Bellamy zszedł, bo podejrzewam nie wytrzymuje trudów 90 minut, w końcu tempo było dość spore, a on jest niemłody. To taka moja osobista ocena powodów jego zmiany.

Suarez mo?e i robi ró?nice ale jest strasznie wkurw**j?c? postaci?. Najlepszym tego dowodem by?a sytuacja jak Ryddy z?apa? pi?k? jaki? metr przed ko?cem linii bramkowej a ten idiota(Suarez) zaczyna macha? rekami jakby chcia? odfrun??. Wku*wia mnie ten cz?owiek strasznie(w d*pie mam to, ?e jest w chwili obecnej najlepszym graczem naszego zespo?u - jak dla mnie to mog?oby go w ogole nie by? w LFC). <br />

Co do debila Którego Imienia Nie Mo?na Wymienia? to nie zagrali?my jak za jego kadencji. Za jego kadencji nie by?o wida? ?adnych pozytywów. Jedyne co by?o podobne to zmiany które równie? strasznie wkurw*aj?. Tak jak par? osób wspomnia?o zmiana Aggera za Kuyta by?aby sensowna ale w 80 minucie ale nie do cholery w 90 minucie!! Carroll wg mnie równie? za po?no wszedl. Zreszt? od pierwszej minuty grali?my tak jakby?my w napadzie mieli wysokiego i dobrze graj?cego g?ow? napastnika - wrzutki, d?ugie pi?ki od obronców. Szkoda tylko, ?e tego kogo? tam nie by?o. . Nie mo?na gra? jednym napastnikiem z tak? dru?yna jak Norwich. Bo mimo, ?e tych napastników w 1 sk?adzie by?o 3 to jedynie Suarez gra? z przodu. Bellamy i Kuyt wg tego co widzia?em pomagali bardziej pomocnikom ani?eli Suarezowi. Downinga który zosta? wybrany w poprzednim sezonie najlepszym grajkiem w AV to ju? od paru meczy próbuje wyszuka? u niego jaki? plusów ale niestety ich nie ma no mo?e po za wrzutkami które i tak nie s? wykorzystywane bo zazwyczaj w polu karnym jest osamotniony Suarez. Mam nadzieje ?e King pójdzie po rozum do g?owy i od nastepnego meczu posadzi na ?awie Downinga a za niego wpu?ci Carrolla. Bellamy robi du?o lepsze wra?enie od Downinga a Kuyt z racji tego ?e zapier*ala od jednego pola karnego do drugiego nie powinien zaczyna? meczu na ?awce. A co do s?dziego to mo?na mie? do niego jedynie pretensje o to, ?e naszego el "pistolet na wod?" nie ukara? ?ó?t? kartk?. Dobrze ?e nie odgwizdywa? na nim faulów nawet jak one by?y. Facet zaczyna wku*wia? bardziej od Ronaldo i nie widz? problemu dlaczego mamy takiego zachowania nie t?perowa? mimo, ?e to nasz zawodnik. Jeszcze paru takich s?dziów którzy nie odgwi?d?? na Suarezie ?adnego kontrowersyjnego faulu to ten facet mo?e si? nauczy wykorzystywa? swoje warunki w 100% na wyspach. Mam nadziej?, ?e Dalglish nim pie**olnie o zol i zrozumie o co biega w brytyjskim futbolu. <br />

<br />

hajf fajf

Mam przebudować posty/tematy itd?

Edytowane przez smyku
Opublikowano

Jakie masz zmienne systemowe dotyczące strony kodowej w Zaawansowane > Zarządzanie SQL > Zmienne systemowe na tym forum i jakie były na starym?

Opublikowano

To te posty z ? są do wywalenia. Próbowałeś tego?

Tak, dałem linki w pierwszym poście, tylko do innego tematu, ale z tym samym

W zmiennych systemowych na starym forum mam:

character_set_client latin2 character_set_connection latin2 character_set_database latin2 character_set_filesystem binary character_set_results latin2 character_set_server latin2 character_set_system utf8 character_sets_dir /usr/share/mysql/charsets/ collation_connection latin2_general_ci collation_database latin2_general_ci collation_server latin2_general_ci

na nowym:

character_set_client latin2 character_set_connection latin2 character_set_database latin2 character_set_filesystem binary character_set_results latin2 character_set_server latin2 character_set_system utf8 character_sets_dir /usr/share/mysql/charsets/ collation_connection latin2_general_ci collation_database latin2_general_ci collation_server latin2_general_ci

• Manager
Opublikowano

To nie to.. Tylko jak to działało na 3.1, a nie śmiga na 3.2? Może w pliku conf_global.php miałeś ustawione sql_charset? Albo właśnie w plikach z ips_kernel, ale inne kodowanie niż latin2. Sprawdź.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Plik conf_global nie zmienił się od poprzedniej wersji (3.1.4) i nie było tam zdefiniowanego sql_charset, próba ustawienia tegoż nic nie zmienia. Walczę dalej, ogólnie zrobić chcę tak, że z bazy danych z forum 3.1.4 wgramy posty do 3.2.3 via phpmyadmin. I problem braków polskich znaków powinien się rozwiązać...

Opublikowano

W zmiennych systemowych na starym forum mam:

Dobrze. Pytania następne: jakie kodowanie masz ustawione w Ustawienia > Server Environment i w lokalizacji polskiego tłumaczenia?

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.