Skocz do zawartości

Przejście na IP.Board - pytanie o obciążenie serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mamy siec serwerów Counter Strike 1.6 23K userów. Nie długo mamy zamiar przejść na IPB tylko nasuwa mi się pytanie. Czy IPB mam duże wymagania co do serwera na którym byłoby postawione , czy musi być to dedyk czy wystarczy konto www ? Mamy stronę z unixstorm.org

Edytowane przez DawPi
Edycja nazwy tematu. Na przyszłość staraj się dokładniej opisywać swoje pytania/problemy.
  • Manager
Opublikowano

A skąd to ma ktokolwiek wiedzieć przed próbą? Owszem - jak masz dużo ramu i procka to wytrzyma. Przecież na tym to polega - jak czegoś jest mało to trzeba dokupić. Nie wiem czego się spodziewałeś po tak lakonicznym wstępie - nic nie podałeś, tylko zapytałeś ot tak..

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

To nie tak, że podziękujesz i tyle. :P Nie tak to działa. Jeśli chcesz w miarę merytorycznie porozmawiać to podaj jakieś szczegóły o swoim forum, tak byśmy mogli ocenić obciążenie. Oczywiście w przybliżeniu.

No i co za serwer masz - parametry (procek, ram, łącze na początek podaj).

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Ja osobiście używam hostingu unixstorm.org pakiet biznes 1 i śmiga. Musiałem tylko napisać by zmienili wartości suhosin i bez problemu w krótkim czasie to ustawili.