Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ma ktoś pomysł jak rozwiązać konflikt MinervySEO 0.4.1 i oddzielnego FURL'a 3.4?

Przed instalacją Minervy, FURL działał bez problemu. Po instalacji Minervy FURL działa tylko w jedną stronę, a dokładniej działają jedynie przekierowania w .htaccessie. Czyli Friendly URL'a zamieni na normalny link do np. tematu z jego numerem. Natomiast po wejściu w jakikolwiek temat na forum (w normalny sposób, nie wpisując adresu w przeglądarce) nie zamienia się on na FURL'a. W klas display nadal jest dodany skrypt odwołujący się do pliku FURL.php. jednak chyba coś mu "przeszkadza" w wykonaniu swojej roboty.

Z drugiej strony próbowałem wywalić FURL'a 3.4 i włączyć FURL'a wbudowanego w Minervę. Jednak obcina on końcówki "przyjaznych linków" przez co wywala error 404.

Jakieś pomysły? :)

C# developer

Opublikowano
Hm, tzn. jak obcina? Nie kumam. :)
Np zamiast

http://muonline.org.pl/-PCM-Universe-Of-Doom-Ver-Season-2-PVP--t34664.html

tworzy się:

http://muonline.org.pl/-PCM-Universe-Of-Doom-Ver-Season--t34664.html

Czy coś w tym stylu. Przez co nie znajduję tematu.

C# developer

• Manager
Opublikowano

Tam jest opcja chyba ustawienia ile wyciąć znaków czy ile zostawić. Zobacz w ustawieniach Mod Rewrite Minervy, albo pokaż screen z ACP to zobaczę czy na pewno jest. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)
Tam jest opcja chyba ustawienia ile wyciąć znaków czy ile zostawić. Zobacz w ustawieniach Mod Rewrite Minervy, albo pokaż screen z ACP to zobaczę czy na pewno jest. :)
Rzeczywiście jest coś takiego pod dość nietrafną nazwą moim zdaniem - "Additional description's limit of characters". Dzięki :/

Przy okazji, nie zakładając nowego tematu chciałbym zapytać się o dwie inne opcje Minervy:

• Tagi - niby wszystko włączone i dobrze skonfigurowane, a jednak nie można dodawać tagów podczas pisania tematów. Także nie widzę nigdzie opcji, gdzie mógłby uzupełnić "chmurę tagów". Załączam screena z ustawień:
    tagi.th.png
  • Przekierowania - niby też włączone, a jednak nie widać żadnego bezpiecznego przekierowania. Załączam screena z ustawień:
    przekierowanie.th.png

Minerva to jeden wielki bug czy mi się wydaje?

Edytowane przez Livo

C# developer

Opublikowano
Minerva była i jest pisana na kolanie, ot co.
Dasz radę coś zrobić z tymi tagami i przekierowaniami? Przydałoby się do póki nie kupię CommunitySEO. Oczywiście dodałem co trzeba w skinach.

C# developer

• Manager
Opublikowano

No, ale co ja mam dawać? Trzeba sprawdzić wszystko, prawa dostępu, cache'owania itd.

Przecież nie zrobię tego za Ciebie, już nie, bo to nie moja modyfikacja. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.