Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa wygląda tak:

było forum na phpbb by Przemo

zrobiłem konwersję do 3.0

działało wszytko ładnie z modyfikacją plików w ips_kernel (różnica taka, że było tam ustawione utf8, a nie latin2... tak działało, inaczej nie chciało :))

z powodu ostatnich włamań trzeba było zrobić update do nowszej wersji (3.2.0, bo wyższej już nie mam z powodu niewykupionej kontynuacji subskrypcji)

i zaczęły się problemy z kodowaniem:

po ustawieniu w panelu kodowania UTF8 tłumaczenie działa bezproblemowo, ale posty nie mają polskich znaków, po ustawieniu kodowania na latin2 dzieje się odwrotnie, nie działa modyfikacja plików w ips_kernel, ani conf_global.php

Tak dzieje się tylko ze starymi postami, nowo napisane są OK.

Dodam, że stare posty w phpmyadmin pokazują się z polskimi znakami, nowe z kodami.

Błagam... pomóżcie.

Opublikowano

IMO wychodzi na to, że poprzednio forum wrzucało mi do bazy wpisy z kodowaniem "pokazującym polskie znaki w phpmyadmin", a mowy skrypt wrzuca znaki w postaci kodów (nowe posty to dosłownie 2 moje testowe wpisy). Jak to można obejść?

Opublikowano (edytowane)

Nie daje to efektu.

Dobra... Wychodzi na to, że jednak będę musiał zrobić konwersję, bo (o ile się nie mylę) przez te kombinacje alpejskie z konwertowaniem forum miałem bazę w utf-ie, ale wpisy były kodowane w latin2. Dlatego teraz pomimo odpowiednio ustawionej komunikacji pojawiają się krzaki zamiast polskich ogonków.

Jak przekonwertować hurtowo nasze stare wpisy?

P.S. przepraszam, za podwójny wpis

Edytowane przez Pavulon
Opublikowano

:ups:

Date: Fri, 04 Nov 2011 08:06:46 +0000
Error: 1146 - Table 'plisken_forum_kopia.ibf_cache_store' doesn't exist
IP Address: 89.178.62.196 - /index.php?showuser=6921
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mySQL query error: SELECT * FROM ibf_cache_store WHERE cs_key IN ( 'systemvars','login_methods','vnums','app_cache','navigation_tabs','module_cache','hooks','useragents','useragentgroups','skinsets','outputformats','skin_remap','group_cache','settings','lang_data','banfilters','stats','badwords','bbcode','mediatag','profilefields','rss_output_cache','rss_export','report_cache','report_plugins','ranks','emoticons','reputation_levels','moderators' )
.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
| File																	   | Function																	  | Line No.		  |
|----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------|
| admin/sources/base/ipsRegistry.php										 | [ips_CacheRegistry]._loadCaches											   | 2815			  |
'----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------'
| admin/sources/base/ipsRegistry.php										 | [ips_CacheRegistry].init													  | 2609			  |
'----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------'
| admin/sources/base/ipsRegistry.php										 | [ips_CacheRegistry].instance												  | 545			   |

Opublikowano

Wgrałem, prefix był OK.

Jak wgrałem samą to jedną tabelę tak jak w oryginale bez konwersji to ruszyło... dziwne, ale dobrze, że chciało ruszyć :)

Po przebudowie i ponownym spolszczeniu działa w zasadzie wszystko. Jedynie mały problem, ponieważ niektórzy użytkownicy mają "skrzaczone" niektóre pola.

... po sprawdzeniu na szybko to chyba tylko ja tak mam :)

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.