Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Modyfikacja meta tagu title tematu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałbym zmodyfikować nazwę tematu wyświetlaną u góry w pasku przeglądarki czyli to co jest brane z meta tagu <title>

Aktualnie standardowo tytuły tematów wyglądają tak:

[nazwa tematu] - [nazwa strony]

a chciałbym dodać w to miejsce jeszcze nazwę forum / subforum w którym znajduje się temat, a całość miała by wyglądać w ten sposób:

[nazwa tematu] - [nazwa forum] - [nazwa strony]

doszukałem się, że powinienem prawdopodobnie zmodyfikować plik admin/applications/forums/modules_public/forums/topics.php

jednak nie wiem co mam wstawić w tej linijce aby wyświetliła się np nazwa ostatniej zakładki z nawigation bar.

Tak jak tutaj na forum macie np:

forum.invisionize.pl - Support IP.Board→ Invision Power Board→ Invision Power Board 3.2→ Ogólny support IPB

chciałbym w miejsce [nazwa forum] wstawić "Ogólny support IPB"

Jest na to sposób?

• Manager
Opublikowano

Plik: admin/applications/forums/modules_public/forums/topics.php

Znajdź:

$this->registry->output->setTitle( $topicData['title'] . ' - ' . $this->settings['board_name']);

Zamień na:

#Add Last Forum to the Title - by DawPi from invisionize.pl
       $last = end( $this->nav );        
       $this->registry->output->setTitle( $topicData['title'] . ' - ' . $last[ 0 ] . ' - ' . $this->settings['board_name']);

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Rozwiązałem to już w inny sposób:

$this->registry->output->setTitle( $topicData['title'] . ' - ' . $forumData['name'] . ' - ' . $this->settings['board_name']);

ale Twój wydaje się jednak trochę lepszy pod tym względem, że można go dalej rozwinąć w celu "wyciągnięcia" większej ilości subfor.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.