Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Każdy dział na forum chcę opisać poprzesz regulamin, jednak w jaki sposób mam stosować tag h1? Mogę powiększyć rozmiar liter do przypominajacych h1 -> size="6" , jednak znajac zycie to juz nie bedzie ta sama moc w pozycjonowaniu. Da sie jakos zastosowac h1 w bbcode, ktory jest uzywany na forum?

W zrodle strony wyglada to tak -> <span style='font-size: 26px;'>Programy download</span>

Na forum google dostalem odpowiedz

"Większość nowych skryptów forum ma w panelu administratora możliwość definiowania własnych znaczników BBCode, np. [naglowek]...[/naglowek]."

Jednak nic mi to nie mowi, nie widze w narzedziach nic podobnego jak naglowek/headline. Probowalem stworzyc tag [h1] poprzez opcje dodania tagu bbcode w acp, jednak tekst staje sie niewidoczny po uzyciu tagu

Prosze o wskazowke jak to rozwiazac

• Manager
Opublikowano

No, ale po co tworzyć tag BBCode, bo jak rozumiem:

Każdy dział na forum chcę opisać poprzesz regulamin

Owe opisanie chcesz zrobić w bitach skina, a nie w temacie (?). Kurcze, weź no to jakoś wytłumacz.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Pavulon, ja nie chcę nic robić w temacie tylko w regulaminie, niby jest pokazane "html włączono", jak widać niżej, ustawiłem też jak mówiłeś, żeby można było używac html w danym dziale, jednak ani tag [h1], ani <h1> nie dziala

xc69v9.png

Tak wygląda edytor regulamin danego forum, traktuje to jako po prostu miejsce gdzie mogę napisać opis działu.

• Manager
Opublikowano

No i wszystko jasne.

Właśnie sprawdziłem i h2 2 formie tagu BBCode oraz czystego HTML (bo można taki tryb włączyć w owych regulaminach forum) i nijak się to nie wyświetla. Wg mnie powinieneś zastosować dodatkowy kod CSS:

<style type="text/css">
/* Kod CSS */
</style>

---

• Manager
Opublikowano

Tytuł to jedno, ale jego wygląda to drugie. Mniemam, że wszystkie Twoje znaczniki h1/2 będą takie same, więc CSS możesz powtórzyć.. Ew. globalnie dodaj go w CSS - zarządzanie skinem.

---