Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: ogromny scroll poziomy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na moim forum pojawił się poziomy scroll na dole przeglądarki. Podejrzewam, że winowajcą jest shoutbox bo na podstronach bez SB problem nie występuje. W/w scroll ujawnia się tylko na stylu Luminous ( zmieniłem mu nazwę na 'Andriskos' )

Jako, że jestem nowy przy IPB to bardzo liczę na pomoc.

• Manager
Opublikowano

Na domyślnym skinie jest OK?

No to wina nie aktualizowanego skina. Co tu radzić - może, hmm, sprawdzić skin? Przecież samo się nie zrobi, nie ma magicznej różdżki do tego.

To jakiś płatny skin?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

To jakiś płatny skin?

Tak

http://community.invisionpower.com/files/file/4508-luminous-167-million-colours-for-1199/

A wyczyszczenie cache przeglądarki nic nie daje? Bo ja tam żadnych problemów nie widzę.

Niestety.

Co dziwnie na FF, IE, Chrome jest OK. Tylko Opera robi mi takie jaja. Widocznie coś się jej pokrzaczyło.

Opublikowano

Co się dziwić, jak od czasu ostatniego update'a opery to inne przeglądarki skoczyły o kilka wersji :D

Wygląda na to, że za problem odpowiada plik http://andriskos.pl/...c91_general.css , ale która dokładnie część to nie wiem.

Edit:

No i jest błąd js'a:

var unreadIcon = "<span class="icon_hide"></span>";

Ma być np:

var unreadIcon = "<span class='icon_hide'></span>";

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Co się dziwić, jak od czasu ostatniego update'a opery to inne przeglądarki skoczyły o kilka wersji :D

Wygląda na to, że za problem odpowiada plik http://andriskos.pl/...c91_general.css , ale która dokładnie część to nie wiem.

Edit:

No i jest błąd js'a:

var unreadIcon = "<span class="icon_hide"></span>";

Ma być np:

var unreadIcon = "<span class='icon_hide'></span>";

Dziękuję, że poświęcasz swój cenny czas. Podpowiesz w którym pliku szukać tego bubla z js ? O ile w phpBB by Przemo wiedziałem na pamieć co i gdzie to w IPB jestem jak dziecko we mgle....

EDIT:

Nieważne, wystarczyło pomyślec, znalazlem w boardindex

Edytowane przez Obcy
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.