Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym przejść z phpbb3 na IP.Board lub vBulletin i tak się zastanawiam pomiędzy tymi dwoma silnikami.

Nie wiem czy dobrze wszystko zrozumiałem.

kupno licencji kosztuje 150$

czy do tego muszę dokupić coś jeszcze oraz czy co roku będę musiał płacić to 150$ czy to jednorazowy wydatek?

W przyszłości chciałbym dokupić:

blogi - 50$

galerię - 65$

czy to jest jednorazowy wydatek czy będę musiał co roku za to płacić ?

Po prostu muszę wiedzieć ile mnie to będzie kosztowało moje forum liczy zaledwie 360 użytkowników z czego może 100 jest aktywnych i nie zarabia ani złotówki. Traktuję to hobbystycznie i zastanawiam się nad tym czy warto przechodzić na ipb.

Przejść na ipb chcę dlatego, że ludzie odwiedzają mojego bloga poczytają trochę i wychodzą niektórzy rejestrują się na forum. Chciałbym aby ludzie spędzali więcej czasu w mojej witrynie i wydaje mi się, że blogi oraz galeria może ich zatrzymać na troszkę dłużej. Innego pomysłu niestety nie mam.

Opublikowano

vBulletin mogę Ci na wejściu odradzić - kupisz licencję na jedną wersję, za następną będziesz musiał zapłacić drugie tyle.

Kupujesz IP.Board jednorazowo, co 6mc-y możesz, ale nie musisz odnowić licencję (aktywny support, możliwość pobierania nowych wersji skryptu).

Z blogiem i galerią jest jak z licencją.

Blog odnowienie - 10$

Galeria odnowienie - 10$

Opublikowano

No tak i tego nie rozumiem jak nie odnowię to nie mogę korzystać i mam to wtedy nielegalnie ? Są jakieś kary ?

ile kosztuje odnowienie licencji na forum też 10 $?

czy mogę np nie odnawiać przez rok i odnowić jak wyjdzie nowa wersja skryptu?

Opublikowano

Gdy licencja nie jest aktywna nadal możesz używać forum. Odnawiać możesz w dowolnym momencie w cenie 25$.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Czyli to, że odnawiam co 6 miesięcy to jest takie dobrowolne przesyłanie im kasy a mogę odnowić dopiero w momencie kiedy wyjdzie aktualizacja. Jak często wychodzą te aktualizacje?

Czy muszę się śpieszyć z zakupem? Bo wyczytałem, że od stycznia ma być drożej czy to już od 1 ?

Opublikowano

Aktualizacje wychodzą jak jest potrzeba. Co do pośpiechu, to fakt, od stycznia podnoszą ceny.

Tłumaczes Power

Opublikowano

Ostatnie pytanie :) Czy jeżeli teraz kupię licencję za te 150$ to już będę miał wszystko co potrzebne ? Czy ten support jest w tej cenie czy muszę dopłacić 35$?

Opublikowano (edytowane)

Wystarczy jak zapłacisz te 150$ to masz licencję na skrypt i możliwość pobierania aktualizacji przez 6 miesięcy.

Jak chcesz to mogę odsprzedać Ci swoją licencję:

http://forum.invisio...ipboard-wygasla

Jak zapłacisz 350zł to od ręki mogę dać dostęp jeszcze dzisiaj. Będziesz prawie stówkę do przodu. :)

Edytowane przez Kukis
Opublikowano

Dostaniesz "komplet" łącznie z supportem. :)

Tłumaczes Power

Opublikowano

A powiedzcie mi jeszcze czy ta mapa którą macie tutaj w zakładce to ona od razu jest czy to jakaś płatna wtyczka? Jak to działa? Ona zaznacza użytkowników na mapie pobierając wpisane miejscowości z profili użytkowników ?

Opublikowano (edytowane)

Chyba tak. Właśnie kupiłem ipb! Dzięki za pomoc! Może mi ktoś jeszcze powiedzieć jak zrobić aby to forum było po Polsku ?

Edytowane przez frankenstein
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.