Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Internal Server Error przy próbie dostania się do ACP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam dosyć poważny problem. Przeniosłem swoje forum (wszystkie pliki + baze) na nowy hosting VPS. Ale mam problem, mianowicie gdy próbuję dostać się do ACP pojawia mi się taki błąd:

Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, webmaster@******** and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache Server at ******* Port 80

• Manager
Opublikowano

Masz plik .htaccess w folderze admin/? Jak masz to go usuń i sprawdź. Prawdopodobnie miałeś ustawione dodatkowe logowanie na ACP i w tym pliku jest zapisana pewna ścieżka. Na nowym serwerze się zmieniła i dlatego wywala ten błąd.

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Wywaliłem i pomogło, ale na górze w panelu mam taki błąd:

Warning: is_dir() [function.is-dir]: open_basedir restriction in effect. File(/home/nekoupar/domains/*********/public_html/uploads/profile/) is not within the allowed path(s): (/home/hadesgrp/:/usr/local/php5/lib/php/:/etc/virtual/:/var/www/html/) in /home/hadesgrp/domains/*********/public_html/admin/applications/core/extensions/dashboardNotifications.php on line 271

To linijka 271:

if( ! is_dir( $this->settings['upload_dir'] . '/profile/' ) || ! is_writable( $this->settings['upload_dir'] . '/profile/' ) )

i taki kominukat:

Suhosin włączony

Minimalna zalecana wartość dla opcji 'suhosin.post.max_vars' wynosi 4096. Jednak obecnie wartość ta jest równa 1000. Twój usługodawca będzie musiał zmienić tę wartość w pliku php.ini.

Forum stoi na VPS.

Edytowane przez djpetrox
Opublikowano

Jeszcze mam taki błąd:

Ścieżka zdjęć profilowych nie posiada odpowiednich uprawnień
Sprawdź uprawnienia ścieżki, w której zapisywane są zdjęcia profilowe: '/home/nekoupar/domains/******/public_html/uploads/profile/'.

Zmieniam CHMODy na 777 i nadal mam ten sam błąd.

I jaka jest naprawić to:

Wywaliłem i pomogło, ale na górze w panelu mam taki błąd:

Warning: is_dir() [function.is-dir]: open_basedir restriction in effect. File(/home/nekoupar/domains/*********/public_html/uploads/profile/) is not within the allowed path(s): (/home/hadesgrp/:/usr/local/php5/lib/php/:/etc/virtual/:/var/www/html/) in /home/hadesgrp/domains/*********/public_html/admin/applications/core/extensions/dashboardNotifications.php on line 271

To linijka 271:

if( ! is_dir( $this->settings['upload_dir'] . '/profile/' ) || ! is_writable( $this->settings['upload_dir'] . '/profile/' ) )

Opublikowano

Nie mogę naprawić tego:

Warning: is_dir() [function.is-dir]: open_basedir restriction in effect. File(/home/nekoupar/domains/*****/public_html/uploads/profile/) is not within the allowed path(s): (/home/hadesgrp/:/usr/local/php5/lib/php/:/etc/virtual/:/var/www/html/) in /home/hadesgrp/domains/******/public_html/admin/applications/core/extensions/dashboardNotifications.php on line 271

W tej linijce:

z upload_dir na uploads_dir błąd znikł, ale nadal w ACP mam ten komunikat

rkxu.jpg

Dodam, że nie każdy jest tak mądry jak wy..

Opublikowano

Popraw w ACP ścieżki do uploadu itp.

File(/home/nekoupar/domains/*********/public_html/uploads/profile/) is not within the allowed path(s): (/home/hadesgrp/:/usr/local/php5/lib/php/:/etc/virtual/:/var/www/html/) in /home/hadesgrp/domains/*********/public_html/admin/applications/core/extensions/dashboardNotifications.php on line 271
  • Lubię to 2
Opublikowano

No może i nie :mellow:

Ale naprawdę nie zauważyłem tego

/home/nekoupar

i

/home/hadesgrp

I nie wiedziałem o co Wam chodzi :unsure:

Ale problem rozwiązany.

Dziękuje

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.