Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Dwa pytania : Zapisywanie uprawnień mask + zangielszczenie acp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Od jakiegoś czasu mam ogromny problem. Moje forum ma bardzo dużo działów i kategorii ( 297 ). Podczas edycji mask w uprawnieniach grup nadpisuje nie zapisuje mi uprawniem dla wszystkich grup - powyżej danego numeru grupy (191) po prostu odznacza checkboxy po zapisaniu- efekt jest taki, że użytkownicy tracą uprawnienia.

Dodatkowo, w przypadku edycji uprawnien jednej grupy problemu nie ma.

Drugie pytanie to proszę o info jak zangielszczyć ACP, bo pierdolca już dostaje z tymi polskimi nazwami.

Edytowane przez jasny

Not cool guy everyday... Photographer at any chance

Opublikowano

Co Ci nie pasuje w polskim ACP? Jeśli masz jakieś uwagi, to napisz tutaj. :)

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

• Manager
Opublikowano

Jedna rada na szybko: edytować fora pojedynczo. Czasochłonne, ale pewne.

Druga opcja: zwiększyć rozmiar post_max_size w pliku php.ini, jeśli masz masz możliwość. A jeśli nie to tylko druga opcja.

Ze zwykłego szacunku mogłeś sobie odpuścić te epitety w stronę naszego spolszczenia i ludzi go tworzących i rozwijających przez lata. Tobie to nie pomaga, a tym ludziom jest po prostu przykro.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Co do spolszczenia, to nie miałem złych intencji do grupy wspierającej tłumaczenia. Po prostu ciężko mi się pisze tickety do supportu IPB, kiedy nie pamiętam odpowiedników angielskich. Odwalacie kawał dobrej roboty z tłumaczeniami i gdyby nie Wy to moje forum w dalszym ciągu byłoby pewnie nieprzetłumaczone :D

Sorrki, nie mogłem edytować.

• Lubię to 1

Opublikowano (edytowane)

post_max_size oznacza największą ilość możliwą do przesłania w zapytaniu POST. TO ma wpływ na upload i jest ustawiane w megabajtach. Jeśli chcemy np wysyłać pliki o max wielkości 5mb to ta wartość powinna być adekwatnie ustawiona na tą wartość.

Mój problem dotyczył ilości zapytań podczas jednego wywołania PHP. Problemem był suhosin i ustawienia php na wartości :

suhosin.request.max_vars = 4096

suhosin.post.max_vars = 4096

Proszę o odpowiedź na drugie pytanie :)

Edytowane przez jasny

Opublikowano

W tym temacie naliczyłem się jednego pytajnika w Twoich postach, więc nie wiem o jakie drugie pytanie chodzi.

Drugie pytanie, to prośba o info jak zangielszczyć ACP.

• Manager
Opublikowano

Ah, teraz widzę.. Poniższym zapytaniem, a potem przebudowa języka. Na końcu oczywiście nadgranie wszystkich plików na FTP ponownie, jeśli wysyłałeś jakiekolwiek przy instalacji spolszczenia.

UPDATE core_sys_lang_words SET word_custom = ''

---

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.