Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Uprawnienia do sub-forum

Odin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam nadzieje, że to odpowiedni dział w razie pomyłki proszę o przeniesienie.

Sytuacja:

Załóżmy, że udostępniamy na swoim forum przestrzeń jakiejś osobie. Osoba ta będzie prowadziła swoje subforum (chodzi mi o coś w stylu waszego "Invision Power Board" lub "Ogólne"... oczywiście inna tematyka ;)), użytkownicy tej osoby na naszym forum de facto będą korzystać tylko z jego sub-forum (inna tematyka niż reszta forum), tam zakładać tematy i dyskutować.

Pytanie:

W jakim stopniu ta osoba może zarządzać tylko swoim sub-forum (dodawać/usuwać działy, zarządzać swoimi użytkownikami, ostrzeżenia, itp)?

Da się skonfigurować jakoś inaczej oprócz:

- Moderatora z uprawnieniami do działów w swoim sub-forum - wtedy wszystko oprócz zarządzania tematami musi robić osoba z wyższymi uprawnieniami.

- Administratora forum z pełnym dostępem - więc tym samym możliwością zarządzania naszymi sub-forami, działami, itd.

Zależy mi na tym aby dać tej osobie tylko tyle uprawnienia ile potrzebuje do zarządzania swoim sub-forum. Czy ktoś z Was już coś takiego przerabiał? Macie jakieś pomysły?

Pozdrawiam,

Odin

Wchodzisz w ACP i w 'fora'

następnie zaznaczasz które fora mają być moderowane przez danego gracza/daną grupe i zjeżdżasz prawie na sam dół. Tam wpisujesz w okienku pod wszystkimi działami nazwę użtkownika moderującego subforum, lub grupę prowadzącą subforum i klikasz 'Dodaj moderatora do wszystkich zaznaczonych forów' . Później wybierasz użytkownika i zaznaczasz dokładnie które działy może moderować i jakie ma mieć funkcje.

Mam nadzieję, że pomogłem.

Edytowane przez Pyzalcio
  • Lubię to 1

W jakim stopniu ta osoba może zarządzać tylko swoim sub-forum (dodawać/usuwać działy, zarządzać swoimi użytkownikami, ostrzeżenia, itp)?

Da się skonfigurować jakoś inaczej oprócz:

- Moderatora z uprawnieniami do działów w swoim sub-forum - wtedy wszystko oprócz zarządzania tematami musi robić osoba z wyższymi uprawnieniami.

Moderator jest bardzo ograniczony. Najwyżej moderacja tematów. Działania na użytkownikach ograniczone(chyba, że skorzystasz z jakiejś modyfikacji dającej moderatorom możliwość zmiany grup itd.).

- Administratora forum z pełnym dostępem - więc tym samym możliwością zarządzania naszymi sub-forami, działami, itd.

Nie musi być pełny dostęp - możesz nałożyć ograniczenia. Ale nie możesz adminowi nałożyć ograniczenia na dostęp do danej kategorii - albo będzie mógł zarządzać wszystkimi albo żadnym. Tak samo z użytkownikami czy innymi sekcjami.

Ogólnie lepszym wyjściem będzie raczej Mod, bo ile tych edycji subforów będzie? Strukturę ustawia się i jest. Kiedyś też była opcja(mod) dzięki której można było edytować forum bez wchodzenia do ACP, ale już nie pamiętam czy moderator też mógł i czy mod jest aktualny.

• Lubię to 1

• Manager

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.