Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj zakupiłem forum z oferty Invision. Ponoć napopularniejsze, bo 20$ miesięcznie, ale do rzeczy. Zacząłem zmieniać rangi, ustawienia na sam początek i jakoś sobię radzę. Gorzej jeśli mam się dotknąć czegoś bardziej skomplikowanego. Postanowiłem wgrać shoutboxa. Wszedłem na you tube i włączyłem tutorial jak krok po kroku wgrać ten dodatek do swojego forum. Wszystko pięknie. Zadania i kroki przedstawione w filmiku wykonałem. Pliki przesyłałem za pomocą programu FileZilla. Nie wyskoczył żaden błąd podczas kopiowania plików, a jednak na stronie mego forum, na stronie zarządzania IPS Community Admin w zakładce "Applications and moduls" go nie wykrywa. Wylogowałem się i zalogowałem na nowo ale w dalszym ciągu brak rozpoznania. Czy coś zrobiłem nie tak?

Modyfikacja ta znajduje się gdzieś indziej, czy ja jej poprostu nie widzę?

Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

a jak skopiowales pliki ?

wg. takiego samego ustawienia katalogow jak w folderze upload ?

Przerzuciłem folder shoutbox to folderu applications addons.

Opublikowano

no to dzialac Ci nie bedzie

jest pewien schemat i tego trzeba sie trzymac

rozmieszczenie katalogow i plikow musi byc identyczne jak w folderze upload

Pomoglem ? Podziekuj naciskajac " + " to nic nie kosztuje a dobrze o Tobie swiadczy ;)

Opublikowano

no to dzialac Ci nie bedzie

jest pewien schemat i tego trzeba sie trzymac

rozmieszczenie katalogow i plikow musi byc identyczne jak w folderze upload

Hmm, racja, Nie przemyślałem tego. Jakoś mogę cofnąć ta akcję przerzucenia plików czy na nowo mam wgrać?

Opublikowano

Folder z shoutboxa admin już wgrałem. Mam następująca pytanie. Mam nadzieję, że ostatnie. Gdzie mam teraz wrzucić folder public?

Przepraszam o takie podstawowe i banalne dla was rzeczy ale kompletnie się na tym nie znam. Z ftp obcuje po raz pierwszy. Wole dwa razy zapytać niż zrobić coś źle i całkowicie zepsuć.

Opublikowano

otwierasz swoj public i public na ftp itd wglab jesli dalej foldery sa takie same, jesli jakiegos na ftp nie bedzie to juz bedziesz wiedzial gdzie powinien sie znalesc

Pomoglem ? Podziekuj naciskajac " + " to nic nie kosztuje a dobrze o Tobie swiadczy ;)

Opublikowano (edytowane)

Po co tak kombinujesz? Pobrałeś aplikację, pewnie jest w niej folder Upload/ czy coś w tym stylu - wysyłasz zawartość na FTP tak jak jest i gra gitara.

W pobranym folderze shoutbox znajdują się dwa pliki. Jednym z nich jest dokumentacja, a drugim folder upload. W folderze upload jest folder admin i public. Cały plik upload mam wrzucić do public_html w file zilli?

@edit dziękuje za zmianę tematu i przerzucenie do odpowiedniego działu.

Edytowane przez hellobat
Opublikowano

wyciag z instrukcji schoutboxa:

Installation/Upgrades

Installation or upgrades of this product follows the same pattern as any other standard IP.Board application. You just need to upload all of the contents of the 'upload' folder to your forums, preserving the directory structure. Keep in mind that if you have renamed your forum's 'admin' folder that you will need to upload the folders and files from the 'admin' folder for this application into the renamed 'admin' folder on your forums. Once you have uploaded all of the files, visit the Manage Applications & Modules page on the System tab of your Admin CP and click the link to Install or Upgrade this application.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.