Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Problem po konwersji - There appears to be an error with the database.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam mały problem po konwersji xenforo na ipb mianowicie nie moge stworzyć żadnego tematu ani wyświetlić bo wyświetla mi taki oto komunikat

There appears to be an error with the database.

If you are seeing this page, it means there was a problem communicating with our database. Sometimes this error is temporary and will go away when you refresh the page. Sometimes the error will need to be fixed by an administrator before the site will become accessible again.

You can try to refresh the page by clicking here

Prosze o pomoc

Edytowane przez DawPi
Edycja nazwy tematu. Na przyszłość staraj się dokładniej opisywać swoje pytania/problemy.
  • Manager
Opublikowano

Automatyczna wiadomość

Temat przeniesiony z forum:

"Invision Power BoardInvision Power Board 3.2Modyfikacje - pomoc"

do:

"Invision Power BoardZaawansowane programowanieKonwersja"

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Przepraszam za zły dział ale trochę jestem poddenerwowany, zrobiłem w konwersji wszystko co trzeba było według poradnika a tu coś takiego

@UP

Problem w tym iż niema żadnego kodu wywala mi ten komunikat

errormmf.jpg

Edytowane przez maxyblack
  • Manager
Opublikowano

Nie nie można, bo jak się za to zabierasz to masz się liczyć z tym, że będzie konieczne logiczne myślenie, szukanie informacji, samodzielne działanie.. Ja napisałem - każdy administrator powinien to zrozumieć - a jak nie rozumie to niech to komuś zleci.. Wszystko podane na tacy, forum pełne informacji, tylko trzeba zacząć działać.

• Lubię to 1

---

Opublikowano

Jak to nie ma kodu? Masz chmod 777 na folder cache/? Jak nie to zmień na taki, potem wywołaj ponownie ten błąd i podaj kod błędu z pliku .cgi.

za pomocą filezilla zmienilem atrybuty pliku na 777 i nic dalej ten sam problem

Opublikowano

w pliku sql error latest.cgi

mam coś takiego

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Date: Fri, 27 Jan 2012 13:01:08 +0000

Error: 1054 - Nieznana kolumna 'description' w field list

IP Address: 83.19.58.42 - /index.php?/topic/58-test2/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

mySQL query error: SELECT tid, title, description FROM topics WHERE tid = 58

.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.

| File | Function | Line No. |

|----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------|

| hooks/dp3similarTopicsBelow_bd6865ad98463210b73d54725fb1477f.php | [dp3similarTopicsLib].showSimilarTopics | 46 |

'----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------'

| admin/sources/classes/output/publicOutput.php | [dp3similarTopicsBelow].getOutput | 3371 |

'----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------'

| admin/sources/classes/output/publicOutput.php | [output].templateHooks | 2673 |

| admin/applications/forums/modules_public/forums/topics.php | [output].sendOutput | 355 |

| admin/sources/base/ipsController.php | [public_forums_forums_topics].doExecute | 302 |

Opublikowano

Nie nie można, bo jak się za to zabierasz to masz się liczyć z tym, że będzie konieczne logiczne myślenie, szukanie informacji, samodzielne działanie.. Ja napisałem - każdy administrator powinien to zrozumieć - a jak nie rozumie to niech to komuś zleci.. Wszystko podane na tacy, forum pełne informacji, tylko trzeba zacząć działać.

Dzięki za pomoc gdyby nie ty nie udało by mi się rozwiązać tego problemu. Posłuchałem twojej rady i zacząłem szukać, przeglądać pliki i wyszło na to iż błąd powodował two hook similar topics :)

teraz już wszystko działa prosze administracje o zamknięcie tematu i jeszcze raz dzięki za pomoc i motywacje do samodokształcania

• Lubię to 1
  • Manager
Opublikowano

Możesz mieć i similar topics, ale na szybko, jak wykonasz takie zapytanie:

ALTER TABLE {PREFIX}topics ADD description VARCHAR( 255 ) NOT NULL

Pamiętaj, by {PREFIX} zastapić ew. prefiksem z pliku conf_global.php (sql_prefix).

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.