Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Aktualizacja statusu nie działa!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam zintegrowałem stronę główna z forum: www.break.pl/forum i mam problem z aktualizacją statusu

Na dole wstawiłem jquery, ale odwołuje się do niego za pomocą jquery a nie $ więc nie powinno być konfliktu i w sumie wszystko śmiga, oprócz aktualizacji statusu, wciskam Wyślij albo ENTER i nic się nie dzieje....

Macie pomysł co mogło przestać działać?

Edytowane przez radi
Opublikowano (edytowane)

Taki błąd wyskakuje w konsoli:

event.layerX and event.layerY are broken and deprecated in WebKit. They will be removed from the engine in the near future.

Uncaught TypeError: Cannot call method 'stopObserving' of null

Edytowane przez radi
Opublikowano (edytowane)

Już tego używam od dawna, usunąłem cały kod Jquery i bład dalej występuje.

Ten kawałek kodu odpowiedzialny jest za błąd:

{Event.stop(e);$('statusSubmitGlobal').stopObserving('click');if($(field).value.length<2||$(field).value==ipb.lang['prof_update_default'])
Edytowane przez radi
Opublikowano

Dzięki przy edycji szablonu zaremowałem ten kawałek kodu niepotrzebnie!

<if test="memberbox:|:$this->memberData['member_id']">

<form id='statusForm' action='{$this->settings['base_url']}app=members&module=profile&section=status&do=new&k={$this->member->form_hash}&id={$this->memberData['member_id']}' method='post' style="display: none;">

<input type='text hidden' id='statusUpdateGlobal' name='content' class='input_text' style='width: 97%' /><br />

<input type='submit hidden' id='statusSubmitGlobal' class='ipsButton_secondary' value='{$this->lang->words['global_update_status']}' />

<if test="update:|:(IPSLib::twitter_enabled() OR IPSLib::fbc_enabled() ) AND ( $this->memberData['fb_uid'] OR $this->memberData['twitter_id'] )">

<if test="updateTwitter:|:IPSLib::twitter_enabled() AND ( $this->memberData['twitter_id'] )"><input type='checkbox' id='su_TwitterGlobal' value='1' name='su_Twitter' /> <label for='su_TwitterGlobal' class='desc ipsType_smaller'>Twitter</label></if>  

<if test="updateFacebook:|:IPSLib::fbc_enabled() AND ( $this->memberData['fb_uid'] )"> <input type='checkbox' id='su_FacebookGlobal' value='1' name='su_Facebook' /> <label for='su_FacebookGlobal' class='desc ipsType_smaller'>Facebook</label></if>

</if>

</form>

</if>

Teraz dałem display: none i działa elegancko =)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.