Skocz do zawartości

(e$30) Custom Sidebar Blocks - kod w php

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, chciałbym zasięgnąć Waszej rady. Otóż chcę w modyfikacji "]http://community.inv...idebar-blocks/](e$30) Custom Sidebar Blocks 1.3.0[/url]wprowadzić kod PHP, lub zaimpletować go poprzez HTMLa. Chodzi mi konkretnie o tabelkę wyświetlającą dane serwera gry. Aby tabelka poprawie działała, potrzebuje 3 plików i kilkudziesięciu grafik. Z grafiką nie ma problemu, lecz z samym kodem owszem. Aha, tabelka działa następująco index.php (układ tabelki + grafiki) -> plik1.php (plik w którym są podane dane statyczne, np. IP serwera) -> plik2.php (plik który wykorzystuje dane statyczne by pobrać zmienne, np. ilość graczy, czy aktualna mapa) -> index.php (gdy wszystkie dane są gotowe, wtem są wyświetlane w rubrykach tabeli).

Oto sposoby którymi próbowałem to wstawić:

Include przez html:

<!--#include virtual="tabelka/index.php" -->

Include przez php:

<?php include('tabelka/index.php'); ?>

Zmiana konfiguracji plików serwerowych (poprzez dodanie .html) :

AddType application/x-httpd-php .php .html

Niestety, nie pomogło. Na serwerze mam mod_include, działający. Wszystko jest na localu, poprzez VertrigoServ (Coś jak XAMPP).

Nie pomogło - czyli include nie działa, gdyż nie wyświetla się nic, a wstawiając cały kod z index.php, to w SideBarze mam wyświetlony kod php. Czyli wysypuje się ; /. Kod jest w 100% poprawny, gdyż po wstawieniu go w osobny folder i wchodzenie do niego przez index.php wszystko ładnie działa.

Jeśli ktoś z Was potrafi mi pomóc, byłbym wdzięczny.

Edytowane przez eXorcist
Opublikowano

Z angielskiego za dużo nie kumam. Szczerze, to nie czytałem to co napisał autor, ale skoro tak mówisz, to wysilę swoje szare komórki i dowiem się ocb. Btw. nawet jeśli, to takie pytanie, jak zaimpletować do HTML'a plik PHP poprzez kodowanie html ? <masło maślane xD>