Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po przejściu na 3.2.x ciągle występuje jeden problem. Zamiast PL znaków w mailach (tylko w części, gdzie jest treść odpowiedzi) polski znaczki zamieniają się w kod np #6725%@ czy coś w tym stylu. Stałe elementy maila są ok.

Opublikowano (edytowane)

Mieciu,

ulvgar właśnie dodał odpowiedź w temacie, który obserwujesz zatytułowanym 'Moderowanie forum cz. 4'.

----------------------------------------------------------------------

To jak on to robi? "Jesteś u Miecia!" ? :D

----------------------------------------------------------------------

Temat znajduje się tutaj:

link.......

Jeśli w panelu użytkownika wybrałeś natychmiastowe powiadomienie o nowych odpowiedziach w tematach, będziesz otrzymywał informacje o każdej nowej odpowiedzi w obserwowanych tematach. W przeciwnym razie tylko jeden e-mail jest wysyłany dla każdego obserwowanego tematu. Wynika to z limitu e-maili wysyłanych na twoją skrzynkę odbiorczą.

Wyłączenie obserwacji:

W każdej chwili możesz wyłączyć obserwację tutaj: kolejny link

Edytowane przez mieciu
Opublikowano

nie. baza ma wymieszane kodowanie latin2 i utf8. Kodowanie strony www musialo byc ustawione na iso85.... żeby po aktualizacji do 3.2x wyświetlały się pl znaki. Kodowanie plików ze spolszczeniem też musialem zmieniac

Opublikowano

jak namieszałem? ja? ja nic nie robiłem. Kodowanie w bazie jest pop***, bo dawno temu była konwersja z phpbb.

Zresztą, ja główkuję że wystarczy zmienić kodowanie mailów domyślić i poprawić krzaczki po konwersji. To chyba nie jest skomplikowane.

Opublikowano

Udało mi się po części dojść co jest problemem. Wysyłanie textu przez ajax'a. Wyłączyłem funkcję i teraz treść, która powinna wyglądać tak: ęĘóóĄąśŚłŁżŻźŹćĆńŃ

Wygląda tak: ęĘóÓĄąśŚłŁżŻźŹćĆńŃ

Brakuje ó i ó