Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Minęło trochę czasu odkąd bawiłem się skinem i być może coś mi umknęło.

Zrobiłem drobną zmianę w cssie - zmiana koloru.

Zapisałem, skina przebudowałem główne dane skina też, wyczyściłem cache, u siebie w przeglądarce też i nic.

Co jest nie tak?

Opublikowano

Jeżeli zrobiłeś zmianę w css'ie - fizycznie w pliku to zmian nie zobaczysz. Gdzie dokonałeś zmian?

Opublikowano

Jeżeli zrobiłeś zmianę w css'ie - fizycznie w pliku to zmian nie zobaczysz. Gdzie dokonałeś zmian?

troche to bez sensu, jezeli zrobil zmiane i jak pisze zmiane koloru to dlaczego mialby nie zobaczyc ?

tego jeszcze nie slyszalem, sam robie skiny, zmieniam kolor w css i widze efekt wiec nie wprowadzaj kolegi w blad

Pomoglem ? Podziekuj naciskajac " + " to nic nie kosztuje a dobrze o Tobie swiadczy ;)

• Manager
Opublikowano

Może po prostu autorowi wydaje się, że zmienił kolor danego elementu, a tak naprawdę nie o to chodziło. Bez dokładniejszego opisu - co na co zmienił i adresu forum niewiele można powiedzieć.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

troche to bez sensu, jezeli zrobil zmiane i jak pisze zmiane koloru to dlaczego mialby nie zobaczyc ?

tego jeszcze nie slyszalem, sam robie skiny, zmieniam kolor w css i widze efekt wiec nie wprowadzaj kolegi w blad

A wiesz co się dzieje po przebudowie i jak są generowane pliki css? Zresztą, szkoda czasu na takie rozmowy.

Opublikowano

Zmieniłem kolor czcionki dla przycisku/textu "czcionka" i "rozmiar" w edytorze postów. Poprzez dodanie atrybutu "color: #000" w #ipboard_body .ips_editor .toolbar li .rte_control.rte_menu.

Zmianę dokonałem poprzez edycję css'a danego skina w ACP -> Wygląd.

Tak jak pisałem, zmianę zapisałem, przeczyściłem cache, przebudowałem co się dało w zakładce Template Tools i zmiana nie jest widoczna na forum.

• Manager
Opublikowano

Obstawiam, że miałem rację:

Może po prostu autorowi wydaje się, że zmienił kolor danego elementu, a tak naprawdę nie o to chodziło.

Zmieniając to w firebugu pokazuje się OK? Daj adres tego CSSa - jeśli tam ta zmiana jest widoczna, a na forum bez zmian to patrz wyżej.

---

Opublikowano (edytowane)

Zmieniłem kolor czcionki dla przycisku/textu "czcionka" i "rozmiar" w edytorze postów. Poprzez dodanie atrybutu "color: #000" w #ipboard_body .ips_editor .toolbar li .rte_control.rte_menu.

Zmianę dokonałem poprzez edycję css'a danego skina w ACP -> Wygląd.

Tak jak pisałem, zmianę zapisałem, przeczyściłem cache, przebudowałem co się dało w zakładce Template Tools i zmiana nie jest widoczna na forum.

rte czyli prawy do lewego - na pewno używasz na forum takiego formatowania? W którym bicie to zamianiasz (ipb_style.css?) a klasa a raczej klasy dopisane do ID to jakaś "kompilacja" firebuga ?

Edytowane przez MotyF
Opublikowano

PS. Może tej klasie nie można dopisać koloru (dziedziczy). Zobacz co się stanie jeżeli wpiszesz np. color: red !important; Jeżeli kolor się nie pojawi - edytujesz złą klasę.

Opublikowano

Hm.. wybaczcie za zamieszanie, ale wygląda na to, że problem się rozwiązał.

Gdy chciałem upewnić się, czy na pewno zmiany dokonałem w ipb_editor.css zauważyłem, że nie ma tam mojej zmiany (pomimo, że wcześniej na pewno była zapisana). Widocznie, klikając wszystkie opcje w Template Tools, któraś musiała przywrócić stary css, więc nie dziwne, że nie mogłem dojść co jest nie tak.

Sprawa trochę dziwna, bo z tego co pamiętam, kiedyś w ogóle cały skin straciłem przez podobne zabiegi.

Nie mniej, jest już ok :)

• Lubię to 1
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.