Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie serdecznie - Piszę, ze sprawą która dla mnie jest obecnie ważną w tworzeniu własnego forum, które aktualnie jest zamknięte. A mianowicie, chciałbym by społeczeństwo otóż ów forum odpowiedziało mi na kilka pytań jakie mnie nurtują jak i również przysłużyli pomocą - Od tak po prostu. Oczywiście z góry dziękuję.

Przechodząc do konkretów, interesuje mnie:

-(DP32)Pages (Jak używać kodu PHP w zakładkach chodzi tutaj o stworzenia pytań kontrolnych które będą sprawdzane, czy za pomocą ów aplikacji istnieje tak możliwość, aby używać w niej kodowania PHP?)

-Jak wykonać wiadomość globalną - Czyli wchodząc na główną stronę forum, wyświetlał się pasek z tekstem np. "Witamy na forum - Nazwa" - Słyszałem o takiej aplikacji pod IPB, aczkolwiek tworzy ona nowy dział, a takiego nie potrzebuję.

-Interesuje mnie również stworzenie własnego "Light box'a" - Tak jak się wyświetla najeżdzając na kogoś nick - Tak ja chcę zamieścić w nim własny tekst - Np. Wyskakiwanie po kliknięciu i tam np. Quizu -> Informacji. (Oczywiście najlepiej przejście java, aby strona nie ładowała się od nowa, tylko dynamiczne, płynne przejście.

To na razie tyle co chciałem - Proszę o rozwinięte i zrozumiałe wypowiedzi z góry dziękuję...

Pozdrawiam, Adrian :)

• Manager
Opublikowano

Witamy,

spieszę z informacją, że na naszym forum panuje zasada "jeden temat=jedno pytanie". W dodatku pytając o modyfikację z naszej bazy należy użyć odpowiedniego tematu do nań przypisanego.

Zatem zaczynam i kończę na drugim pytaniu: nie wiem skąd masz info o nowym dziale, ale możesz użyć np. takiej modyfikacji: http://community.invisionpower.com/files/file/4331-m32-guest-message/

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.