Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Status Updater

jockster

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest możliwość ustawienia Status Updater na stronie głównej wraz z możliwością szybkiego zaktualizowania własnego statusu, chodzi mi o text area w który mogę pisać nad wyświetlającymi się statusami innych użytkowników, jak to było we wcześniejszych wersjach IPB.

Chodzi dokładnie o: "What;s on your mind?"

Shades-20100111-162904.png

• Manager

Spróbuj wyciąć kod z obecnej lokalizacji i przekleić do tej, co chcesz mieć - chyba to jest jasne. Trochę główkowania, zajrzenie do kodu źródłowego forum (CTRL+U), poszukania klas w ACP w skinie i powinno się udać. Z jakim skutkiem to już nie wiem, ale pewnie się da. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

<form id='statusForm' action='http://nazwa mojej strony.pl/index.php?app=members&module=profile&section=status&do=new&k=9715442d6c85bcb3a077bdcc602145b1&id=2' method='post'>
                                   <input type='text' id='statusUpdateGlobal' name='content' class='input_text' style='width: 97%' /><br />
                                   <input type='submit' id='statusSubmitGlobal' class='ipsButton_secondary' value='Aktualizuj' />

To jest kod z okienka nawigacji użytkowników, niestety przy niezalogowaniu i CTRL+U nie ma żadnego kodu, taki jest tylko gdy jestem zalogowany. Wsadziłem ten kod w Status updater w sidebarze i myślałem, że wszystko jest ok, ale jak sam widzisz, akcja dotyczy użytkownika o ID 2, więc nikt poza mną nie może aktualizować tam swojego statusu.

• Manager

No jeśli nie ma przy nie zalogowaniu to bardzo dobrze - to funkcja tylko dla użytkowników forum.

Kod z szablonu bierzesz, a nie ze źródła strony. Oto on:

<if test="canUpdateStatus:|:$this->registry->getClass('memberStatus')->canCreate( $this->memberData ) && !($this->settings['board_offline'] && !$this->memberData['g_access_offline'])">
                                   <form id='statusForm' action='{$this->settings['base_url']}app=members&module=profile&section=status&do=new&k={$this->member->form_hash}&id={$this->memberData['member_id']}' method='post'>
                                       <input type='text' id='statusUpdateGlobal' name='content' class='input_text' style='width: 97%' /><br />
                                       <input type='submit' id='statusSubmitGlobal' class='ipsButton_secondary' value='{$this->lang->words['global_update_status']}' />
                                       <if test="update:|:(IPSLib::twitter_enabled() OR IPSLib::fbc_enabled() ) AND ( $this->memberData['fb_uid'] OR $this->memberData['twitter_id'] )">

<if test="updateTwitter:|:IPSLib::twitter_enabled() AND ( $this->memberData['twitter_id'] )"><input type='checkbox' id='su_TwitterGlobal' value='1' name='su_Twitter' /> <label for='su_TwitterGlobal' class='desc ipsType_smaller'>Twitter</label></if>  
                                           <if test="updateFacebook:|:IPSLib::fbc_enabled() AND ( $this->memberData['fb_uid'] )"> <input type='checkbox' id='su_FacebookGlobal' value='1' name='su_Facebook' /> <label for='su_FacebookGlobal' class='desc ipsType_smaller'>Facebook</label></if>
                                       </if>
                                       <br />
                                       <hr />
                                   </form>
                               </if>

---

• Manager

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.