Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam problem jest dość poważny poniewaz w tygodniu zakupiłem licencję ipb zainstalowałem forum na serwerze dedykowanym wszystko elegancko chodziło do pewnego momentu

-----------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Date: Tue, 21 Feb 2012 23:08:55 +0000

Error: 1040 - Too many connections

IP Address: 91.222.73.33 - /index.php?/user/25-Jan/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cały serwer sie crashuje i musze pisać do administracji o ponowny reboot serwera.

Znalazłem mniej więcej przyczynę przy wielokrotnym (szybkim) odświeżaniu strony crashuje sie cały serwer .

Specyfikacja serwera

Linux Debian 5.0

2Gb ram

2.8 Amd athlon

100 mb port

Czy jest jakieś ustawienie / zabezpieczenie przed takim nadmiernym odświeżaniem strony ?

Opublikowano

Wie pan ja ogólnie sprawdzałem ze znajomym przez htop

ze 30 razy odświeżałem to parametry były zalane na maxa czyli zużycie ramu prawie 2 gb i 100 procent procesora

A przy wciśnięciu i przytrzymaniu klawisza f5 serwer sie crashuje.

Pozdrawiam

• Manager
Opublikowano

Nie panujemy na forum. :smile3:

Odnośnie problemu - nie znam się na serwerach, ale dla mnie to goły system, zupełnie nie zoptymalizowany. Musicie kogoś kumatego dorwać (mogę polecić na PW) by to wam ogarnął.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.