Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

mam podobny problem jeśli ma być w osobnym temacie to proszę o wydzielenie...

zrobiłem testową konwersje z phpBB3 do IPB, uzupełniłem config.php i wgrałem te pliki, ale problem jest taki że moje forum używa przyjaznych linków, czyli modyfikacji phpBB SEO.

standardowe linki phpbb3 wyglądają przykładowo tak - adres-forum.pl/viewtopic.php?f=10&t=10

linki z modyfikacją SEO - adres-forum.pl/nazwa-dzialu/tytul-tematu-t10.html

Oczywiście gdy wejdę na zwykły link phpbb3 to przekierowuje na adres IPB, lecz niestety już gdy spróbuje wejść z linka SEO (a to właśnie one są głównie zindeksowane w google) to wyświetla błąd :/

Jedyny pomysł, który przychodzi mi na myśl to wyłączenie modyfikacji w bb3 (wtedy przyjazne linki przekierowują na standardowe) na okres w którym google zmieni indeksy i wtedy konwersja na IPB.

Czy wiecie może jak to inaczej rozwiązać? Tych indeksów raczej nie chciałbym stracić, a tak samo zmiana w google też będzie trochę trwała :/

Edytowane przez stankovi23
  • Manager
Opublikowano

Prostym htaccess się tego nie zrobi, choć tak byłoby najłatwiej, bo są inne ID'sy dla pozycji. Średnio to widzę na chwilę obecną.

Dodane narzędzia przekierowujące są pisane pod czyste wersje, a nie modowane.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.