Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewiem problem. Napisałem aplikacje ale gdy instaluje, źle tworzy się nawigacja. Ponieważ jest link mojastrona.pl/index.php?app=aplikacja - A chciałbym żeby było mojastrona.pl/index.php?app=aplikacja&module=modul. Dodatkowo chciał bym sie zapytać jak zrobić taką podstrone ogólną aplikacji, czyli jak wpisze index.php?app=aplikacja to pojawi się odpowiednia strona, zawsze gdy wchodzę na ten link przekierowuje mnie na stronę główną.

wqdz690429546a.GIFPiszę poprawnie po polsku.

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości." - Terry Pratchett

Opublikowano

Przeglądałem aplikacje, ale nie mogę dostrzec błędu. Gdzie się to konfiguruje?

P.S. Dokumentacja jest praktycznie pusta, gdzie nie wejdę to wyskakuje komunikat że artykuł nie istnieje itp. Jeśli coś działa na ten temat to prosił bym o link. ;)

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości." - Terry Pratchett

• Manager
Opublikowano

Mam pewiem problem. Napisałem aplikacje ale gdy instaluje, źle tworzy się nawigacja. Ponieważ jest link mojastrona.pl/index.php?app=aplikacja - A chciałbym żeby było mojastrona.pl/index.php?app=aplikacja&module=modul.

Gdzie się tak tworzy? Pokaż kod, jaki używasz do jej generacji.

Dodatkowo chciał bym sie zapytać jak zrobić taką podstrone ogólną aplikacji, czyli jak wpisze index.php?app=aplikacja to pojawi się odpowiednia strona, zawsze gdy wchodzę na ten link przekierowuje mnie na stronę główną.

A masz w ogóle taką aplikację dodaną w ACP? Jakiś moduł publiczny by się przydał, skoro chcesz cokolwiek wymyślić.

Zdecydowanie zalecam przegląd aplikacji Shoutbox - rewelacja do nauki.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano
Gdzie się tak tworzy? Pokaż kod, jaki używasz do jej generacji.

I właśnie tutaj o to chodzi że nie mam kodu który generuje nawigacje. Działa tak samo z siebie.

Opublikowano

Niby jest OK.

Wchodzę na ?app=aplikacja to się wyświetla OK, dodam moduł, też jest dobrze. Jednak gdy dam Sekcję, skrypt przerzuca mnie na stronę główną.

coreVariables.php

<?php
if (!isset($_REQUEST['module']))
{
$_RESET['section'] = 'test';
$_RESET['module'] = 'main';
}
?>

Inaczej to powinno wyglądać? Bez tego pliku działa dobrze, gdy go dodam wywala mnie na stronę główną, a chyba będzie to potrzebne (przy większej ilości modułów może się zacząć - "piepszyć"). Dodam że moduł i sekcje są utworzone.

Opublikowano

Teraz tak wrzucam i testuje.

Wychodzi na to że działa tylko jeden moduł i tylko jedna sekcja - w reszcie wywala mnie na stronę główną. W _modules.xml jest chyba wszystko OK. Masz jakieś sugestie? Ja już nie mam pomysłów co można zrobić.

Opublikowano

Tylko się nie przeraź, w końcu to moja pierwsza "niby" aplikacja. (jest praktycznie czysta)

Wysłałem ci na PW.

Opublikowano (edytowane)

Problem rozwiązany!

Tyle główkowania... No ale uczymy się na własnych błędach, siedziałem nawet kilka godzin i szukałem błędu... a wystarczyło tylko zmienić nazwę klasy... :)

Edytowane przez Machniuk
  • Lubię to 1

Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.