Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Wyszukiwarka - szukanie tylko w tematach w podstawowej wersji wyszukiwarki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Przeglądnąłem forum, ale nie znalazłem nigdzie takiego pytania.

Mianowicie chodzi mi o takie ustawienie domyślnego parametru wyszukiwarki, aby po kliknięciu opcji "Szukaj" na belce forum i wpisaniu jakiejś frazy podawał mi jako w wyniki wyszukiwania tylko tematy gdzie dana fraza występuje, ale nie tak jest obecnie gdzie podaje wszystkie tematy gdzie występują posty z szukanym słowem. Czyli ogólnie chciałbym bez wchodzenia w opcje zaawansowane uzyskać efekt jaki daje włączenie filtra "Szukaj tylko w tematach".

Oczywiście chciałbym też aby w opcjach zaawansowanych nadal istniała możliwość swobodnego definiowania gdzie ma szukać danej frazy.

Myślałem, że do tego wystarczy w sources/action_public/search.php zmienić początkową zmienną

var $search_in   		= 'posts';

zmienić na:

var $search_in   		= 'titles';

Ale to powoduje, że szukajka zawsze będzie szukała tylko w tytułach tematów i w "Zaawansowanych opcjach wyszukiwania" nie da się tego zmienić na szukanie w postach, a tego z kolei chciałbym uniknąć.

Prosiłbym o pomoc w odnalezieniu lub zdefiniowaniu tego parametru dla domyślnej, prostej wyszukiwarki.

Edytowane przez Ghost CDA
  • Manager
Opublikowano

Witaj,

no patrz, kilka dni temu jedna osoba mnie również o to poprosiła. Z pochopnego wyciągnięcia wniosku prośbę odrzuciłem, ale teraz postaram się doszukać tego.

..............................

Poszukał i znalazł.. Jak się okazuje rozwiązanie jest bardzo proste, wystarczyło pokojarzyć fakty i zajrzeć w pliki.

Przejdź do:

ACP > LOOK & FEEL > ( wybór skina ) > Edit Template HTML > All Global HTML >> global_board_header

Znajdź:

<input type='hidden' name='forums' id='gbl-search-forums' value='all' />

Dodaj poniżej:

<input type='hidden' name='search_in' id='search_in_titles' value='titles' />

Zapisz.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Super. Działa.

Teraz kiedy wpisuję w szukajce "Sims" to nie pojawia się 181 tematów gdzie się ta nazwa przewija, ale te 7 konkretnych tematów, które powinny się pokazać.

A jeśli możnaby Cię ewentualnie pomęczyć.

Na przykładzie Simsów. Czy trudne by było zmienić to tak, aby pojawiały się wszystkie tematy tak jak dawniej ale te gdzie występuje w tytule słowo Sims były na pierwszych miejscach wyników?

Jeśli jest to trudne to się nie kłopocz. Ten efekt co teraz mam jest wystarczający. :)

Edytowane przez Ghost CDA
  • Manager
Opublikowano
Informacja:
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.