Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Mam taki problem.

Mianowicie podczas logowania, gdy kliknę na napis (Albo kliknij tutaj, jeśli nie chcesz czekać) przekierowuje mnie na stronę główną i nie jestem zalogowany.

Czasami też, gdy to zrobię, przechodzę do tematu i nagle jestem zalogowany.

Problem jest też, gdy loguję się normalnie. Czekam, nie klikam na napis i... czasem muszę powtarzać logowanie 4 razy, zanim będę poprawnie zalogowany.

Dalej, problem z wylogowywaniem. Gdy kliknę wyloguj czasem pojawia się błąd i jestem dalej zalogowany. Albo wylogowałem się, kliknę na pierwszy lepszy link do tematu na forum i jestem zalogowany (mimo tego że się wylogowywałem).

Nie mam pojęcia jak naprawić ten problem. Coś mi świta, lecz nie do końca wiem jak się za to zabrać.

Proszę o pomoc. To zaczyna mnie już irytować...

Pozdrawiam,

GeXeM

• Manager
Opublikowano

Upewnij się, że albo ciągle używasz domeny z www. albo bez tego. Druga sprawa to sprawdź domenę jaka jest wpisania w ustawieniach cookies. Musi odpowiadać tej z forum i mieć na początku nazwy . (kropkę).

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Dziękuje DawPi, w ustawieniach miałem .exegames.pl, lecz skasowałem, dałem puste, zapisałem, wpisałem znowu .exegames.pl, zapisałem i teraz działa jako tako, ale jest lepiej.

Niestety, dalej po logowaniu często w adresie mam http://exegames.pl/index.php?http://exegames.pl/login.html co jest dziwne.

Dalej jak klikam na wyloguj to nie zawsze działa i jestem zalogowany.

Czasem podczas wylogowywania występuje błąd:

25frdih.png

Wie ktoś jak uporać się z tym problemem ?

Pozdrawiam,

GeXeM

Opublikowano (edytowane)

DawPi, po zastosowaniu tego jest nadal to samo, w adresie jest http://exegames.pl/index.php?http://exegames.pl/forums.html i zrobiło się gorzej niż było. :)

Oraz dalej mam problemy z logowaniem, wylogowaniem. No już nie mam pojęcia.

Teraz podczas logowanie wyskakuje przemiły error: Niestety, ta funkcja nie jest dostępna dla gości.

Klikam w temat jestem zalogowany, kliknę w inny link (np. w pasku nawigacji) nie jestem już zalogowany.

Oraz inne... nie wiem co robić.

EDIT: to mnie zabiło: http://i39.tinypic.com/2q1ifkp.png

Po zalogowaniu się nie jestem zalogowany, po kliknięciu na logo, już jestem. Po wylogowaniu skacze że albo jestem zalogowany, albo nie.

Albo loguje się adres jest poprawny, klikam na link nie jestem zalogowany. Albo

Loguje się link jest niepoprawny (podwójny), nie jestem zalogowany, klikam na F5 jestem zalogowany. etc.

Edytowane przez Gexem
Opublikowano

Tak mam włączone. Dzieje się to na każdym skinie. Dzieje się to od kilku tygodni, lecz teraz to jest kompletna porażka.

Opublikowano

Mocne Cookie wyłączyłem.

Ustawienie Session Expiration (in seconds) 3600

Member's log in key: Expiration: 3 days.

Po wyłączeniu nic się nie stało. Czyściłem u siebie też cookie, nic. Dalej to samo.

Przywróciłem mocne cookie.

Dalej problemy oraz errory typu: Niestety, ta funkcja nie jest dostępna dla gości.

DawPi, wiesz co to może być ?

Ja już nie wiem ;/

Pozdrawiam,

Gexem

Opublikowano

Testowane na IE, FF`ie, Operze, wszędzie jest to samo. Btw. najgorzej na IE. Na niej to jest huśtawka jak progesteron u kobiety.

Loguje, nie loguje. Jestem zalogowany, nie jestem zalogowany. Błędy co moment.

Nie mam pojęcia co już robić.

• Manager
Opublikowano

Szczerze to się pierwszy raz z czymś takim spotykam.

Może spróbuj poobserwować tabelę ibf_sessions w trakcie tego logowania i wylogowywania - może sesje jakoś uciekają. Taki przypadek trzeba analizować krok po kroku niestety.

---

Opublikowano

Zaobserwowałem dziwne zjawisko. W owej tabeli wartość in_error raz jest 1 raz jest 0.

Jak nie idzie się zalogować to nadaje 1. Jak zmienię na 0 to jest good (bynajmniej)

Może jakieś odpowiednie zapytanie sql to naprawi ?

• Manager
Opublikowano

Tak pobieżnie widzę, że ten in_error jest ustawiany na 1 jak trwa odświeżanie sesji metodą do_shutdown_update().

Ciężko ciężko mi cokolwiek wymyślić. Wg mnie to nie problem skryptowy, bo jakże by mógł.

• Lubię to 1

---

Opublikowano

Wyczyściłem tabelę - nic. Dałem napraw - nic. Zmieniałem ręcznie wartości - nic. Bawiłem się w cookie editor - nic

Co do tego tutka z podwójnym adresem - nic dalej to samo. Jeszcze potem popatrzę głębiej w bazie...

Ale nie poddam się tak łatwo. Nic co ludzkie nie jest mi obce.

Czyżby to był problem nierozwiązywalny ? W moim słowniku nie ma takiego słowa. Zamiast tego wstawiłem przekierowanie na słowo wyzwanie.

If at first you don`t succeed, try, try again...

Opublikowano

Ticket został wysłany.

Na razie panowie z IPS`u zrobili nowy cookie prefix, oraz przestawili opcję Reset Members Login Key on Each login z tak na nie.

Napisałem, że problem dalej występuje. Czekam na odpowiedź.

Opublikowano

Napisali mi, że to wina mojej przeglądarki. Ciekawe, jak ten problem mają wszyscy użytkownicy, nie tylko ja. Co chwilę dostaję wiadomości na gg o tych błędach w logowaniu. Zrobiłem specjalnie dla nich film o tym co jest nie tak. Zobaczymy czy sobie poradzą. Będę informował na bieżąco.

Opublikowano
Dziękuje DawPi, w ustawieniach miałem .exegames.pl, lecz skasowałem, dałem puste, zapisałem, wpisałem znowu .exegames.pl, zapisałem i teraz działa jako tako, ale jest lepiej.

Niestety, dalej po logowaniu często w adresie mam http://exegames.pl/index.php?http://exegames.pl/login.html co jest dziwne.

Dalej jak klikam na wyloguj to nie zawsze działa i jestem zalogowany.

Czasem podczas wylogowywania występuje błąd:

25frdih.png

Wie ktoś jak uporać się z tym problemem ?

Pozdrawiam,

GeXeM

zrób to według starej wersji tutka tymczasowo ci pomoże dopóki nie opracują innego rozwiązania ;)

Otwórz plik: sources/action_public/login.php

Znajdź:

CODE-BOX
$this->ipsclass->print->redirect_screen( "{$this->ipsclass->lang['thanks_for_login']} {$this->ipsclass->member['members_display_name']}", $url );

Zamień na:

CODE-BOX
$this->ipsclass->print->redirect_screen( "{$this->ipsclass->lang['thanks_for_login']} {$this->ipsclass->member['members_display_name']}", 'act=idx' );
Opublikowano

Napisałem, że problem dotyczy wszystkich userów. Jak jest zastosowany idx to problem też jest. Nic to nie zmienia, oprócz tego, że zawsze przekierowuje na stronę główną forum.

Czekam, może coś wymyślą.

Opublikowano (edytowane)

IPS jest genialny. Już wiem co było powodem tych błędów logowań. Ten czerwony pasek typu guest msg. IPS naprawił ten błąd. Teraz czekam na odpowiedź w sprawie double url, lecz to już nie ten temat.

Dziękuję wszystkim udzielającym się w tym temacie.

Pozdrawiam,

GeXeM

Edytowane przez Gexem