Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Problem może wydawać się trywialny, ale chyba nie do końca taki jest. Jest taka sytuacja, że tworzę modyfikację opartą o moje uprawnienia ( Custom Fields z IP.Board się nie nadają! ) i tu pojawił mi się problem. Muszę na forum w profil, temat i PW dodać obok FG zakładkę - Trader! Wiem, że w ipsclass.php trzeba napisać własną funkcję i tam formatować te dane i tak zrobię, potem prezentacja to nic trudnego.

Mimo to, muszę podczas wezwania pewnej grupy ludzi z tych grup wybrać 1 albo kilka ( zależnie od ACP, ale jak zbudować w ACP Multi Select w oparciu o własną bazę? ) i jeżeli wybiorę je, to skrypt przeszukuje w poszukiwaniu tych danych. Da się zrobić, aby w ACP zrobić Multi Select z moich danych? Nie #show_forums# czy #show_groups#, a np. #show_traders# :-)

Do czego mi to potrzebne? Aby wyszukiwać w zapytaniach ludzi z tych grup ustalonych w ACP. Jeżeli ma ktoś lepsze rozwiązanie, czekam na propozycję.

PS. Zrobiłem z #show_traders#, wystarczy w settings.php dodać odpowiedni else if i mamy :-) Nie wiem jedynie czy to dobra droga, ale zostawię na razie.

Pozdrawiam,

Largo

Edytowane przez Largo

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

• Manager
Opublikowano

Odnośnie PW - zrozum, że nie rozmawiam o wszelkich sprawach związanych z IP.Board jeśli to samo można napisać na forum. :) To tyle w kwestiach formalnych.

Do rzeczy - właśnie, sam nie wiem co Ty kombinujesz. Piszesz o jakiś custom fields i że się nie nadają do uprawnień, a co ma piernik do wiatraka (tzn. wiem, że wiatrak może się spierniczyć, ale już piernik nie może się zwiatraczyć).

Sorry - możesz napisać jeszcze raz, co chcesz zrobić? Jeśli jednak kombinujesz z ipsclass.php i plikiem z action_admin/ to na 99,99% robisz poprawnie i zgodnie ze sztuką.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Witaj,

Kojarzysz na forum ( znasz ) tag Trader:

• Nieznany
  • Znany
  • Mediator
  • Trusted
  • Scammer

Dodałem do bazy nową tabelę ibf_mediators z danymi takimi jak ID, nazwa... Następnie w opcjach member'a dodałem listę dynamiczną ( zapytanie ) i generuje listę. Potem sprawdzam czy dany trader ( pole w members ) ma ID znajdujące się w tamtej tabeli. Na tej podstawię będę kolorował nazwę ( ipsclass.php ) i zastanawiam się czy jest do tabeli mediators dodawać takie pola jak kolor itd? A najważniejsze to ma służyć do listy Online mediatorów ( czy w ACP, z tych ustawień #show_traders# ) są ludzie online. A czemu taki dropdown? Założmy, że np. ja i admin mamy trusted, a oni są wyżej niż mediatorzy, ale nie chcę się nam przyjmować PW z informacją o prośbie pomocy i odznaczam Trusted i done :-)

Teraz rozumiesz dokładnie? Można potem bez problemu zmienić ich kolor, nazwę, dodać nowe typy :-)

Pozdrawiam,

Largo

Edytowane przez Largo

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

• Manager
Opublikowano

No na pewno do tabeli z mediatorami dodaj kolor, nie dodawaj tego do tabeli z ibf_members bo to niby może działać (i pewnie by działało jeśli byś się uparł), ale takie dane powinny się znaleźć w tej drugiej tabeli.

Jeśli dany user miałby więcej traderów to je dodaj w ibf_members w formie "4,3,2" jako poszczególne IDsy, w kolejności ważności czy co tam chcesz. Ewentualnie już najlepiej by było 'ważność' tradera dodać w tabeli ibf_mediators, wtedy to już byłaby bajka.

---

Opublikowano
No na pewno do tabeli z mediatorami dodaj kolor, nie dodawaj tego do tabeli z ibf_members bo to niby może działać (i pewnie by działało jeśli byś się uparł), ale takie dane powinny się znaleźć w tej drugiej tabeli.

Jeśli dany user miałby więcej traderów to je dodaj w ibf_members w formie "4,3,2" jako poszczególne IDsy, w kolejności ważności czy co tam chcesz. Ewentualnie już najlepiej by było 'ważność' tradera dodać w tabeli ibf_mediators, wtedy to już byłaby bajka.

Nie chodzi o 'ważność'. Chodzi o to, że 'ważność' ustalamy my :-) Chodziło o to, aby te dane grupy trader'ów były dynamiczne i można je było zmieniać w zależności od ilości aktywnych w niej osób/nie chęci, bo mają dosyć lub innych :-) Teraz nawet dodam w opcjach specjalne ustawienia dla nich jak i inne pierdoły :-) Dziękuje Dawid za dobre nakierowanie, prawie dobrze myślałem, ale muszę dopracować etap 'projektowania' :-)

Teraz temat na serio EOT :-) Jak coś PW istnieje.

Pozdrawiam,

Largo

• Manager
Opublikowano
Informacja:
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.