Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stworzyłem sobie tabelkę "Ogłoszenie" podobną do tej która jest tutaj na forum, chce żeby ona się wyświetlała tylko na stronie głównej forum jak to zrobić ?

Zapewne trzeba wstawić to w tagi <if> ale nie wiem jak ma wyglądać warunek dla tego tagu ponieważ nie znam klas ipb :)

• Manager
Opublikowano

W którym miejscu chcesz ją wyświetlać? Bo można by ją dodać w jakiś bit w grupie Board Index, która odpowiada tylko za stronę główną.

Ew. skorzystaj z moda Global Forum Message, w której możesz wybrać na jakich stronach ma się wyświetlać oraz format wyświetlania możesz dowolnie zmienić.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano
Ew. skorzystaj z moda Global Forum Message, w której możesz wybrać na jakich stronach ma się wyświetlać oraz format wyświetlania możesz dowolnie zmienić.
Testowałem już dawno i nie spodobał mi się styl tego okienka

---

Opublikowano

Skoro tak polecasz tego moda to jak będę miał czas sprawdzę, a teraz pytanie podobne do poprzedniego, jak zrobić żeby tylko userzy w grupie Validating widzieli daną treść w ogłoszeniu ?

• Manager
Opublikowano

Pytasz o kod nie związany z tą modyfikacją, co podałem wyżej? Bo jeśli nie to w niej się ustawia widoczność dla określonych grup. Chyba, że chcesz do tej pory zrobić to 'suchym' kodem. Tak?

---

Opublikowano (edytowane)

Wolałbym zwykłym kodem ale skoro tak polecasz mi tą modyfikacje to z konieczności z niej korzystam bo jednak zależy mi by ogłoszenie było tylko na stronie głównej.

w niej się ustawia widoczność dla określonych grup

A da się zainstalować 2 razy tego moda albo ustawić żeby były 2 ogłoszenia jedno dla wszystkich a drugie tylko dla validating ?

Edytowane przez jojo
  • Manager
Opublikowano

Niet, tak się nie da. ;)

Ten drugi box tylko kodem, ale jeśli na głównej to nie możesz go dodać we wrapper ( tam i tak żaden kod nie zadziała ), ale w Board Index, a nie ułożysz ładnie pod sobą jeśli z tym modem skorzystasz. Można by dwa kody niezależne od siebie dać ręcznie, ale tylko w Board Index - i wtedy jak pisałem jesteś ograniczony do pewnych miejsc wyświetlania.

---

Opublikowano

W sumie zrobię tak to główne ogłoszenie zrobię tym modem tylko na indexie forum, a to dla validatingów może być na każdej stronie tylko jak zrobić żeby wyświetlało się to tylko dla nich (validating) ?

• Manager
Opublikowano
Informacja:
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.