Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stworzyłem sobie tabelkę "Ogłoszenie" podobną do tej która jest tutaj na forum, chce żeby ona się wyświetlała tylko na stronie głównej forum jak to zrobić ?

Zapewne trzeba wstawić to w tagi <if> ale nie wiem jak ma wyglądać warunek dla tego tagu ponieważ nie znam klas ipb :)

• Manager
Opublikowano

W którym miejscu chcesz ją wyświetlać? Bo można by ją dodać w jakiś bit w grupie Board Index, która odpowiada tylko za stronę główną.

Ew. skorzystaj z moda Global Forum Message, w której możesz wybrać na jakich stronach ma się wyświetlać oraz format wyświetlania możesz dowolnie zmienić.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano
Ew. skorzystaj z moda Global Forum Message, w której możesz wybrać na jakich stronach ma się wyświetlać oraz format wyświetlania możesz dowolnie zmienić.
Testowałem już dawno i nie spodobał mi się styl tego okienka

---

Opublikowano

Skoro tak polecasz tego moda to jak będę miał czas sprawdzę, a teraz pytanie podobne do poprzedniego, jak zrobić żeby tylko userzy w grupie Validating widzieli daną treść w ogłoszeniu ?

• Manager
Opublikowano

Pytasz o kod nie związany z tą modyfikacją, co podałem wyżej? Bo jeśli nie to w niej się ustawia widoczność dla określonych grup. Chyba, że chcesz do tej pory zrobić to 'suchym' kodem. Tak?

---

Opublikowano (edytowane)

Wolałbym zwykłym kodem ale skoro tak polecasz mi tą modyfikacje to z konieczności z niej korzystam bo jednak zależy mi by ogłoszenie było tylko na stronie głównej.

w niej się ustawia widoczność dla określonych grup

A da się zainstalować 2 razy tego moda albo ustawić żeby były 2 ogłoszenia jedno dla wszystkich a drugie tylko dla validating ?

Edytowane przez jojo
  • Manager
Opublikowano

Niet, tak się nie da. ;)

Ten drugi box tylko kodem, ale jeśli na głównej to nie możesz go dodać we wrapper ( tam i tak żaden kod nie zadziała ), ale w Board Index, a nie ułożysz ładnie pod sobą jeśli z tym modem skorzystasz. Można by dwa kody niezależne od siebie dać ręcznie, ale tylko w Board Index - i wtedy jak pisałem jesteś ograniczony do pewnych miejsc wyświetlania.

---

Opublikowano

W sumie zrobię tak to główne ogłoszenie zrobię tym modem tylko na indexie forum, a to dla validatingów może być na każdej stronie tylko jak zrobić żeby wyświetlało się to tylko dla nich (validating) ?

• Manager
Opublikowano
Informacja:
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.