Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli ustawienie czasu letniego nie przynosi rezultatu, to wtedy ustaw to sobie tak:

Panel Administracyjny:

Ustawienia > Advanced > Date, Time and Number Formats. W polu "Native server time zone" ustaw (GMT +1) W polu "Server time adjustment (in minutes)" wpisz: 60 (czyli tyle ile minut ma godzina) Opcję "DST auto-detection" wyłącz na "Nie". Pamiętaj też aby uwzględnić różnice pomiędzy zalogowanymi i niezalogowanymi Użytkownikami.

Panel Użytkownika:

W opcji "Strefa czasowa" ustaw identycznie jak w Panelu Użytkownika, czyli (GMT +1)

Koniecznie wyłącz opcję "Dodatkowa korekcja czasu" . Wtedy zarówno jako zalogowany i jako niezalogowany, zobaczysz ten sam, prawidłowy czas. Warto też pomyśleć o innych i zastosować zapytania do SQL które umożliwią masowe wyłączenie wszystkim Użytkownikom tej opcji (dodatkowej korekcji) w Panelu Użytkownika oraz zapytanie SQL masowej zmiany czasu na Forum wszystkim Użytkownikom. Trzeba im wszystkim naraz, ustawić GMT +1. Warto to zrobić przez SQL, bowiem nie namówisz setek Użytkowników do tego, aby sobie weszli do Panelu i ustawili opcję. Lepiej to zrobić samemu w phpMyAdmin.

Edytowane przez semenedar
Opublikowano

A ustawienie czasu letniego uwzględniłeś?

A ustawienie czasu letniego uwzględniłeś?

A jak to zrobić?

Jeżeli ustawienie czasu letniego nie przynosi rezultatu, to wtedy ustaw to sobie tak:

Panel Administracyjny:

Ustawienia > Advanced > Date, Time and Number Formats. W polu "Native server time zone" ustaw (GMT +1) W polu "Server time adjustment (in minutes)" wpisz: 60 (czyli tyle ile minut ma godzina) Opcję "DST auto-detection" wyłącz na "Nie". Pamiętaj też aby uwzględnić różnice pomiędzy zalogowanymi i niezalogowanymi Użytkownikami.

Panel Użytkownika:

W opcji "Strefa czasowa" ustaw identycznie jak w Panelu Użytkownika, czyli (GMT +1)

Koniecznie wyłącz opcję "Dodatkowa korekcja czasu" . Wtedy zarówno jako zalogowany i jako niezalogowany, zobaczysz ten sam, prawidłowy czas. Warto też pomyśleć o innych i zastosować zapytania do SQL które umożliwią masowe wyłączenie wszystkim Użytkownikom tej opcji (dodatkowej korekcji) w Panelu Użytkownika oraz zapytanie SQL masowej zmiany czasu na Forum wszystkim Użytkownikom. Trzeba im wszystkim naraz, ustawić GMT +1. Warto to zrobić przez SQL, bowiem nie namówisz setek Użytkowników do tego, aby sobie weszli do Panelu i ustawili opcję. Lepiej to zrobić samemu w phpMyAdmin.

Panel Administracyjny:

Panel Użytkownika:

A dodatkową korekcje czasu gdzie wyłączyć?

I jak ma się nazywać owe zapytanie do sql?

Opublikowano

Człowieku. No przecież chyba jaśniej się nie da wytłumaczyć. W opcjach Panelu Użytkownika. Tam gdzie strzałką Ci pokazuję...

post-13563-0-20632000-1337187337_thumb.p

A zapytanie to się ono "nie nazywa". Je się wykonuje w phpMyAdmin. Poszukaj w sieci, wygoglujesz pod hasłami "masowa zmiana czasu Użytkowników IPB" i tym podobne. Mam jednak wrażenie i wnosząc po Twoim ostatnim poście, że lepiej będzie jeśli z moich porad nie będziesz korzystał i ustaw sobie to domyślnie. Później będziesz pytał jak zrobić zapytanie do SQL, i dlaczego nie działa (bo nie zmienisz prefiksu) i tak się będziemy bawić. Ja już powiedziałem wszystko co się tyczy Twojego problemu.

Opublikowano

Zabawe z IPB dopiero zaczynam.

Wiem jak wykonać zapytanie do SQL.

Ustawione ja mam na GMT +1 w ACP i w panelu użytkownika lecz nadal jest o godzine do przodu..

Opublikowano (edytowane)

Właśnie widzę że dopiero zaczynasz. Na Twoim Forum (na screenie z drugiego tematu który teraz założyłeś, widać adres) jest 8 postów. Ale to nieważne. Ważne jest że w ogóle nie czytasz porad, których Ci w tym topiku udzielił Macsch15 i ja. Podałem Ci dokładną instrukcję co masz wykonać. Gdybyś to zrobił, to już byłoby po problemie. Skoro wiesz jak używać gogli i wyszukiwarki Forum, to znajdziesz odpowiednie zapytania do SQL. Resztę masz w tym temacie.

Edytowane przez semenedar