Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Baza danych - krzaki.

smurf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnio zalozylem troche tematow nie potrzebnie, jednak z tym nie bardzo wiem jak to naprawic. (Szukalem w google, ale jak widze sa rozne problemy z krzakami) Moj problem jest taki ze wystepuja takie krzaki: Przywitaj si�? / Po??egnaj si�?

Nie chcialbym robic wszystkiego od nowa wiec wole sie zapytac, baze wgrywajac ustawilem ja na UTF-8, jak widac nie dziala.

Baze mam ze swojego forum, ktore stalo na troche starszej wersji IPB ale upgradowalem pozniej i zapisalem ta baze. Przeciez napisalem ze wgrywajac baze bylo domyslnie napisane UTF-8, tak czytalem ale nic nie znalazlem. Probowalem pare rzeczy ktore tam ludzie wypisali ale nie daje rady.

To teraz jescze kilka pytań. Na trochę starszej wersji, to na jakiej konkretnie? Czy korzystałeś z narzędzi ACP-> Narzędzia -> Narzędzia Aktualizacyjne? Skoro to działało na IPB, to nie powinieneś mieć "krzaków" w Bazie. Odpadają bowiem wszelkie konwertery z innych silników do IPB. Masz też "Error: Could not load template 'facebookShareButton' from group 'global' Czyli brakuje w ogóle bitu szablonu z tym przyciskiem. Może najpierw wyeliminuj małe błędy a na końcu weź się za bazę? Skoro robiłeś tylko upgrade silnika, to nie musiałeś nigdzie eksportować bazy i później jej importować.

Musialem cale forum przeniesc z VPS'a na unixstorm, wiec musialem importowac baze. Dodatkowo musialem tez wziasc pierwsza baze wczytac do "test", wziasc posty oraz userow i zrobic nowa baze i tam dodac posty oraz uzytkownikow. Pozniej na forum sie pojawily krzaki, ale musze znajsc tlumaczenie do ipb PL, bo mam po angielsku.