Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Problem z edytowaniem w ACP nazw i opisów w kategoriach na forum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z edytowaniem w ACP nazw i opisów w kategoriach na forum stało się zapewne to po tym jak w nazwach kategorii oraz w podkategoriach umieszczałem kody typu " <blink> </blink> " oraz inne takiego typu, usunolem te kody poprzez panel Direct Admin z nadzieją że wszystko wróci do porządku lecz bardzo się pomyliłem i dalej mam ten problem że gdy edytuje nazwę bądź opis naciskam na " zapisz forum" aby wprowadzić zmiany, powinien mi się pojawić komunikat że zmiany zostały wprowadzone lub cos w tym stylu i powinienem zostać dalej w ACP w dziale forum który edytowałem lecz zostaje po nacisnięciu przycisku przekierwany na forum bez wprowadzania żadnych zmian. Co w tym wypadku mogę zrobić ???

Opublikowano (edytowane)

Napisałem że "mam problem z edytowaniem w ACP nazw i opisów w kategoriach na forum" i że po edycji gdy ja zapisuję zmianę to zamiast zatwierdzić ją to z panelu przekierowuje mnie ciągle na strone główną forum bez zapisania zmian.To jest mój problem, wydawało mi się że da się do tego dojsc czytając temat.

Chyba że z innej strony te Pana pytanie więc odpowiem że tak, jest ok bo nie ma tych kodow ale temat dotyczy ze kody zbugowały mi forum tak że nie mogę zmieniać nazw Kategorii i podkategorii.

Edytowane przez szyrley
  • Manager
Opublikowano

Widzę, że najnowsza wersja forum. Takiego błędu nie ma ot tak w generalnie żadnej wersji forum, bo by już dawno była zauważona i załatana.

Dwie rzeczy - w trybie bezpiecznym jest OK? A jeśli nie to nadpisz ponownie pliki na FTP, może jakieś się nie dograły. :icon_surprised: Gdy i to nie pomoże to sprawdź w PMA czy w jakimkolwiek forum nie ma niepoprawnego kodu HTML wpisanego w tytuł lub opis forów.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Nie bardzo rozumiem co to jest tryb bezpieczny o którym Pan pisze. Co do nadpisania plików czy to wpłynie na moją zawartosć forum ? oraz na Aplikacje które już są na forum ?? co do PMA to już było sprawdzane i nie ma tam żadnych niepotrzebnych bądź złych kodów HTML, tylko kolor i powiększenie czcionki.

Nie wiem czy to pomoże w zdiagnozowaniu problemu ale tego dnia wgrywałem 2 skiny i 2 stare odinstalowałem, dodawane były wtedy zakładki i własnie w opisach forum dodane zostały kody <blink> i <marqess> (cos w tym stylu bo nie pamiętam go dokładnie), aktualizowana także była wtedy wersja IPB z 3.3.3 do 3.3.4, do szablonu głównego w "global templates" dopisałem sobie skrypt -tabelke monitor serwerów gier, oraz tego samego dnia hostingodawca wgrywał Firewall-a po którym np ta tabelka przestała działać bo zostały poblokowane jakies porty na serwerze na którym mam zainstalowany skrypt IPB

• Manager
Opublikowano

Tryb bezpieczny:

ACP :a: System :a: Narzędzia :a: :a: Tryb bezpieczny

O ile nie edytowałeś jakichś plików na FTP ręcznie, to nadpisanie owych nic nie popsuje. Gdyby tak było to każda aktualizacja by coś psuła.

---

Opublikowano

Tryb bezpieczny miałem wyłączony, gdy włączyłem dalej nie mogłem edytować nazw kategorii i mnie przenosiło do strony głównej forum, na dodatek przy włączonym trybie bezpiecznym wszystkie moje aplikacje zostały wyłączone.

Więc pozostaje mi nadpisać pliki, tylko które konkretnie ??

Opublikowano

na dodatek przy włączonym trybie bezpiecznym wszystkie moje aplikacje zostały wyłączone.

Tak ma to działać.

Więc pozostaje mi nadpisać pliki, tylko które konkretnie ??

Najlepiej nadpisz wszystkie.

• Lubię to 1

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano (edytowane)

Sciągnełem z oficjalnej strony wersje IPB 3.3.4, foldery jakie tam znalazłem to:

-Documentation

-Tools

-Upload

Pliki z folderu Uploads wrzuciłem na serwer FTP w dziale moja_nazwa/public_html/ program zapytał mnie czy pliki ponadpisywać więc nacisnołem że tak

Pliki z folderu Documentation nie ruszałem ponieważ to są chyba tylko instrukcje instalacjii itp

Co do plików z folderu Tools nie wiem gdzie umiescić

I jest taka sprawa jeszcze że mam jak wchodze na FTP kilka folderów a między nimi mam "domains" i "public_html" gdy wchodzę w public_html mam tam takie same pliki jakie sciągnełem, chodzi o te z IPB 3.3.4, gdy wejde w domains i w nazwe mojej strony mam tam taki folder "public_html" a wnim takie same pliki jak w tym wczesniejszym folderze "public_html, czy to jest dobrze ?? i czy to jest normalne ??

Mam nadzieje że zrozumeicie bo to trochę pogmatfane.

Po nadpisaniu do jednego folderu "public_html" dalej mam problem ze nie mogę edytować nazw i opisów kategorii na forum, teraz wrzucam pliki również do tego drugiego folderu "public_html"

Edytowane przez szyrley
  • Manager
Opublikowano

Jaki to ma związek z tematem? Masz bajzel na FTP i najlepiej będzie jak poprosisz o pomoc admina serwera lub kogoś kumatego, by Ci to ogarnął, bo widzę podstawowe braki.

My nie pomożemy bo tyle rozwiązań ile serwerów, więc to można zrobić na przynajmniej kilka sposobów.

Folderów Documentation oraz Tools nigdzie nie wrzucasz. Zawartość folderu Upload wrzucasz na główny folder Twojego forum - to tak w skrócie.

---

Opublikowano (edytowane)

Nie mam bajzlu, zapłaciłem za instalacje IPB żeby nic nie sknocić samemu, zadałem proste pytania. Jaki ma związek z tematem ?? każde moje pytanie ma z nim związek, otóż teraz w poscie dotyczyło nadpisywania plików o którym mi napisał Pan, dlatego pytam do których folderów mam wrzucić i jakie pliki ponieważ znalazłem dwa takowe foldery na moim FTP. Jest to forum które służy wsparciem dla użytkowników skryptu IPB, dlatego tutaj jestem i zadaje te pytania które nie są jakies bardzo trudne dla osób ktore juz to robiły lub znają skrypt i wszystkie pliki w nim zawarte jak własną keiszeń.

Zauważyłem że w swoich postach traktujeż wszystkich jak bys był ponad nimi, rozumiem że jestes mądrzejszy ale czy według Ciebie forum ma służyć osobom tylko tym których wiedza na temat IPB jest zaawansowana ?? wydaje mi się że takie osoby żadko potrzebują pomocy, a ludzie nowi to co ? skąd mają wziąsć wiedzę ? skoro gdy mają problem to ich się odsyła do kogos kto się na tym zna nie udzielajac mu pomocy? całe życie mam placić fachowcom za to że mi pomogą ?? chciałbym sam się powoli uczyc i zdobyć tą wiedzę.

Edytowane przez szyrley
  • Manager
Opublikowano

Ale pitolisz 3po3.

każde moje pytanie ma z nim związek, otóż teraz w poscie dotyczyło nadpisywania plików o którym mi napisał Pan, dlatego pytam do których folderów mam wrzucić i jakie pliki ponieważ znalazłem dwa takowe foldery na moim FTP.

Skąd to mamy wiedzieć do którego, jak nie mamy dostępu do Twojego serwera i nie znamy struktury. Dlatego napisałem, by to sprawdził admin serwera lub osoba kumająca bazę. :)

Nie wiem dlaczego teraz nie chcesz temu komuś zapłacić za aktualizację, dlaczego się teraz nie boisz.

Jest to forum które służy wsparciem dla użytkowników skryptu IPB, dlatego tutaj jestem i zadaje te pytania które nie są jakies bardzo trudne dla osób ktore juz to robiły lub znają skrypt i wszystkie pliki w nim zawarte jak własną keiszeń.

:clapping:

Zauważyłem że w swoich postach traktujeż wszystkich jak bys był ponad nimi, rozumiem że jestes mądrzejszy ale czy według Ciebie forum ma służyć osobom tylko tym których wiedza na temat IPB jest zaawansowana ?? wydaje mi się że takie osoby żadko potrzebują pomocy, a ludzie nowi to co ? skąd mają wziąsć wiedzę ? skoro gdy mają problem to ich się odsyła do kogos kto się na tym zna nie udzielajac mu pomocy? całe życie mam placić fachowcom za to że mi pomogą ?? chciałbym sam się powoli uczyc i zdobyć tą wiedzę.

Rozmawiamy nie o jakichś niesamowitych rzeczach, a o poruszaniu się po FTP, co każdy szanujący się admin powinien potrafić, a jak nie potrafi to ma dwie opcje:

• dokształcić się we własnym zakresie,
  • poprosić o pomoc kogoś kto to potrafi.

Jeśli odniosłeś tak mylne wrażenie z moich postów to przepraszam, ale widocznie za mało mnie znasz i pewnie kiedyś zrozumiesz, że nie chcę być złośliwy tylko czasem kopara opada, jak widzę tak trywialne pytania i zero chęci samorealizacji. Jeśli wiesz, co mam na myśli.

P.s. i nie panuj mi. :)

• Lubię to 1

---

Opublikowano

"Nie wiem dlaczego teraz nie chcesz temu komuś zapłacić za aktualizację, dlaczego się teraz nie boisz." -tu nie chodzi o aktualizacje tylko o proste nadpisanie plikow, juz zaktualizowalem wczesniej moja wersje z 3.3.3 na 3.3.4, nie boje się tylko nie chcę znowu wydawać pieniędzy na rzecz którą mogę sam zrobić

"Skąd to mamy wiedzieć do którego, jak nie mamy dostępu do Twojego serwera i nie znamy struktury." -chyba nie trudno jest napisac czy jezeli macie baze na ktorej instalujecie IPB czy tworza sie wam dwa takie same foldery "public_html" czy poprostu ja tak mam i osoba która mi to wgrywała a pozniej aktualizowala zepsuła sprawę, foldery przy instalacji tworzą się chyba kazdemu takie same dlatego zapytałem o to.

"Rozmawiamy nie o jakichś niesamowitych rzeczach, a o poruszaniu się po FTP," -nie rozmawiamy o poruszaniu sie po FTP tylko napisałem gdzie i jakie mam foldery wiec tutaj pasuje to co wyzej napisalem, ze podalem wam po to zebyscie powiedzieli czy tylko u mnie osoba ktora to robila spaprała sprawę czy takie same dwa foldery twprza sie w dwoch roznych miejscach, wszystko dotyczy się nadpisania plikow ktore zaproponowales na moj problem z edycją nazw i opisów kategorii.

• Manager
Opublikowano

Widzisz, jesteś strasznie niereformowalny.

"Skąd to mamy wiedzieć do którego, jak nie mamy dostępu do Twojego serwera i nie znamy struktury." -chyba nie trudno jest napisac czy jezeli macie baze na ktorej instalujecie IPB czy tworza sie wam dwa takie same foldery "public_html" czy poprostu ja tak mam i osoba która mi to wgrywała a pozniej aktualizowala zepsuła sprawę, foldery przy instalacji tworzą się chyba kazdemu takie same dlatego zapytałem o to.

NIE, NIC TAKIEGO SIĘ NIE TWORZY BO TO ZALEŻY OD SERWERA. Chyba trzeci raz to piszę.

"Rozmawiamy nie o jakichś niesamowitych rzeczach, a o poruszaniu się po FTP," -nie rozmawiamy o poruszaniu sie po FTP tylko napisałem gdzie i jakie mam foldery wiec tutaj pasuje to co wyzej napisalem, ze podalem wam po to zebyscie powiedzieli czy tylko u mnie osoba ktora to robila spaprała sprawę czy takie same dwa foldery twprza sie w dwoch roznych miejscach, wszystko dotyczy się nadpisania plikow ktore zaproponowales na moj problem z edycją nazw i opisów kategorii.

J.w.

---

Opublikowano (edytowane)

"NIE, NIC TAKIEGO SIĘ NIE TWORZY BO TO ZALEŻY OD SERWERA." o widzisz to jest konkretna odpowiedz którą powinienes napisać od razu a napisałes:

"Jaki to ma związek z tematem? Masz bajzel na FTP i najlepiej będzie jak poprosisz o pomoc admina serwera lub kogoś kumatego, by Ci to ogarnął, bo widzę podstawowe braki.

My nie pomożemy bo tyle rozwiązań ile serwerów, więc to można zrobić na przynajmniej kilka sposobów."

a tak wogole to za czym teraz jestes ?? ze ja mam bajzel na FTP czy to zalezy od serwera?? bo juz nie wiem??

a to jest zbedne "Chyba trzeci raz to piszę." bo teraz głupka prubujesz ze mnie zrobic ze niby nie rozumiem i nie dociera do mnie co piszesz, tylko że jak narazie to ty podawałes odpowiedzi nie dokonca zapoznawajac się i wgłębiając w moje pytania i tresc moich postow. takie jak np:

"No to jaki masz problem, bo nie bardzo rozumiem?"

Temat prosze do zamkniecia bo pomoc już niby uzyskałem.

Edytowane przez szyrley
Opublikowano

Ten public_html w miejscu gdzie masz katalog domains to pewnie skrót do public_html głównej domeny. U mnie jest tak samo.

• Lubię to 1

Tłumaczes Power

Opublikowano (edytowane)

O proszę i to jest odpowiedz a nie od razu na mnie najeżdżać i się wywyższać,czyli nie mam bałaganu na FTP czyli jak to jest skrót to w którym kolwiek folderze nie nadpiszę to w drugim się zmieni. W tej chwili są nadpisane i dalej problem z edytowaniam nazw i opisów kategorii występuje, co w tym wypadku robić dalej ??

Edytowane przez szyrley
Opublikowano

Jeśli to nie pomogło, to myślę, że czeka Cię napisanie do IPSu, oni mogą to zbadać "od środka".

Tłumaczes Power

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Opublikowano

Mam problem z edytowaniem nazw i opisów kategorii na forum w ACP, opis problemu znajduję sie tutaj poprosiłem o zamknięcie tematu a dopiero niedawno do głowy przyszło mi pytanie, ponieważ problem z edytowaniem tych nazw i opisów pojawił się równoczesnie z tym jak Hostingodawca wgrał Firewall-a na serwer, kolega ktory wrocil z wakacji ma problemy z zalogowaniem sie do ACP, wyskakuje że złe dane a po chwili na tych danych może się zalogować, czy gdy nadpisywałem pliki z paczki ipb 3.3.4 to pliki ACP tez zostaly nadpisane i czy jest możliwe że gdy na Hostingu wgrany został Firewall to porty zostaly poblokowane i dlatego nie moge przez ACP wprowadzać zmian ?? poniewaz mialem skrypt na forum który po wgraniu Firewall-a przestał dzialac i jak to zglosilem to powiedzieli mi ze musze im podac ktory to port zeby mogli odblokowac żeby działal ten skrypt

Opublikowano (edytowane)

proszę o czytanie ze zrozumieniem:

"Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum."

A po drugie wedug zasad:

1 pytanie = 1 temat

Edytowane przez szyrley
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.