Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Niższy limit wypłaty pieniędzy z systemu plików.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przydałoby się obniżyć ten limit, dlaczego? Ja np. mając 21zł na koncie nie mogę nic kupić, ani nic wypłacić.

Wiem, wiem. Od płatności paypalem są np. prowizje. Ale od kwoty 25zł jest potrącane 4zł prowizji tutaj, więc (chyba) 3,50 idzie na konto DawPi'ego, tak?

Opublikowano

Prowizja paypal przy takich transakcjach to ok. 2zł (3% + 0,8zł). Nie chcę tutaj z nikim walczyć na ten temat, tylko właśnie by się przydało coś z tym zrobić.

• Manager
Opublikowano

Ale po co masz walczyć? Z IPSem również się kłócisz, że pobiera 10% ceny plus stała opłata pół dolara za transakcję w ichniejszym markecie?

U nas jest podobnie - 10% oraz 1zł z każdej transakcji. Czyli z 25zł jest to 2,5zł + 1zł = 3,5zł za możliwość zarobienia 21,5zł. Z owych 3,5zł jest pobierana prowizja PayPal, a reszta zasila budżet forum, który delikatnie mówiąc, starcza na przysłowiowe waciki - serwera za to nie ma możliwości utrzymać. Generalnie od tego jeszcze odprowadzam podatki, więc zostaje śmieszny pieniądz.

Forum utrzymuję z własnej kieszeni i nikomu tego nie wypominam.

• Lubię to 4

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Nie, nie zakładałem tego wątku, żeby się kłócić. Nie chcę, aby prowizja się zmniejszała, ani nic, mi to w zupełności pasuje. Chciałbym po prostu, aby limit wypłat został jakoś zmniejszony, gdyż:

1) Szczerze, w sklepie nie mamy dużego wyboru płatnych appów

2) W moim przypadku - nie posiadam licencji, nie kupuję appów

3) Zysków dużych nie mam, więc nie mam w ogóle na co liczyć, że kiedykolwiek uda mi się uzbierać te magiczne 50zł.

Może do sprawy podchodzę egoistycznie, ale sądzę, że inne takie osoby też by się znalazły. Mamy tylko 3 płatne aplikacje dla 3.2 oraz 1 dla 3.0-3.1, a dla 2.3 to nie wiem, bo nie ma kategoryzowania.

Co do walki z forum IPS'u - forum IPS'u jest zupełnie inne, u nich praktycznie każdy publikuje swe aplikacje, i nie ma takich problemów jak powyżej.

Edytowane przez ratosluaf
  • Manager
Opublikowano

Napiszesz mi PW to na pewno Ci to wypłacę. To, że IP.Nexus jakoś to limituje wg jednego ustawienia, to nie znaczy, że admin tego forum jest botem i nie słucha próśb.

---

Opublikowano

O widzisz! Konkretnie o taką odpowiedź mi chodziło.

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o wysłanie wiadomości do jednego z członków ekipy zarządzającej.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.