Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Dziś podczas próby zmiany wyświetlanej na forum otrzymał następujący komunikat:

x0xgxw7zmc1fvw4atn9.jpg

Nie jestem pewny czy to efekt jakiegoś modu czy po prostu ograniczenia IPB, które mówią że nie może być spacji w nicku.

Czy ktoś miał podobny problem..? Proszę o pomoc.

Pozdrawiam,

Tomasz.

• Manager
Opublikowano

Cześć,

sprawdź co masz wpisane tutaj:

ACP > TOOLS & SETTINGS > Display Name Settings >> Characters allowed in usernames

Bo pewnie masz a-zA-Z0-9. Jeśli tak to skasuj to i sprawdź ponownie.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Wchodzę do Panelu Użytkownika > Zmień nazwę wyświetlaną > Wpisuję w pole nowej nazwy "Cośtam Cośtam4326" IPB pokazuje mi poprzez zielony checkbox że wszystko jest okej > Klikam Kontynuuj > Otrzymuję błąd

[b]Napotkano błędy:[/b]Niepoprawny format nazwy (przykład poprawnej nazwy: Mikhail_Petrov).

Gdy wpiszę "Cośtam_Cośtam" IPB pokazuje że jest ok, i nazwa jest zmieniana.

Gdy wpiszę "Cośtam_Cośtam2342% IPB pokazuje że nazwa jest okej, ale dalej otrzymuję

[b]Napotkano błędy:[/b]Niepoprawny format nazwy (przykład poprawnej nazwy: Mikhail_Petrov).

IPB z tego co widzę akceptuje wszystkie nicki, ale dalej jest jakiś walidator który nie pozwala mieć nicku bez _ oraz znaków specjalnych.

Edytowane przez Tomasz Lis
  • Manager
Opublikowano

No znaki specjalne to raczej norma. Możesz też wpisać owe spacje oraz znaki w tym polu, co podawałem wyżej. Powinno wtedy przepuścić. Tyle, że musisz to sprawdzić czy aby na pewno potem można i bez tych znaków nicki dodawać. Szczerze to nigdy się nie bawiłem tym walidatorem, ustawiałem tylko litery i cyfry i koniec. Jak ktoś nie ma wyobraźni by wymyślić nick tylko z tego to trzeba popracować nad wyobraźnią. :)

---

• Manager
Opublikowano

Ah widzisz, no to co się dziwisz. Musisz poszukać. Ja nie wiem co on tam mógł zrobić. Nawet jak Ci dam listę plików to musisz wiedzieć czego szukać.

Najlepiej pobierz program WinMerge i porównaj wszystkie pliki z katalogu sources/ z oryginalnymi, które możesz pobrać z panelu klienta IPS.

---