Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Wirus w plikach, błąd przy wgrywaniu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Okey dodałem już podobny temat tylko chodziło tam o coś innego. Błąd przy wgrywaniu FTP został wyjaśniony a mianowicie, podczas wgrywania plików wyskakuje mi informacja o wirusie w pliku. Sprawdziłem w których np. plikach takie coś jest. No np. taki FTP cPanel wykrył że w editor.js (public) jest otworzyłem ten plik ale nic tam "obcego" nie ma.

Dalej napisałem do operatorów mojego hostingu że zaistniał taki problem no i odpowiedzieli.

TREŚĆ MOJEGO POSTU

Przy wysyłaniu moich plików na FTP, pojawia mi się taka informacja "forum.zip (forum.zip): Virus Detected; File not Uploaded! (MBL_318724.UNOFFICIAL FOUND)" forum.zip miałem już kilka miesięcy na serwerze, i pobrałem sobie teraz ten plik (plik zawierał cały katalog "forum") i wgrać sobie ponownie lecz wyskoczył mi ten błąd. Co mam robić, sprawdzałem moim programem antywirusowym i pokazywało że nic nie ma, żadnych wirusów. W internecie znalazłem jak można to obejść ale nie mam takiej opcji w moim cPanel'u. (link do obejścia: http://www.dotcomund...aded-error-fix/) Proszę o szybką pomoc. O co chodzi?

TREŚĆ ODPOWIEDZI ADMINISTARTORÓW

Archiwum forum.zip zawiera link podany poniżej (pod DECODED SIGNATURE).

Proszę usunąć link z plików, a system go nie odrzuci.

Nie usuniemy całkowicie skanera antywirusowego więc (rozwiązanie z podanej strony: dotcomunderground.com).

VIRUS NAME: MBL_318724

TARGET TYPE: ANY FILE

OFFSET: *

DECODED SIGNATURE:

download.phpnuke.org/o/en/4fd5/fb/40/fb40178493ecc04/93121

Poszukałem tego wirusa w internecie i znalazłem. (dokładny opis tego wirusa) http://www.malwarepa...ch.pl?id=318724

Administratorzy mojego hostingu powiedzieli mi że mam usunąć ten link pod "DECODED SIGNATURE:" ale jak otwieram mój plik z wirusem tego tam nie ma.

I teraz moje pytanie, jak usunąć ten wirus? Dodaje że wirus jest w większości moich plików na forum, więc prosiłbym o rozwiązanie jakieś globalne. Nie wiem jak to działa, ale może jakiś skan plików lub coś innego nie wiem już co mam robić pomóżcie.

Opublikowano

Tak dla przyszłych ludzi z tym samym problemem, wirus był na moim komputerze, miałem 10 usunąłem przez ESETA. następnie usunąłem wszystkie pliki związane z forum. W przeglądarce wyczyściłem wszystkie dane (historie,coockie,pobieranie,pamięć podręczna, ZAPISANE HASŁA itd.), a no i usunąłem wszystkie pliki które zawierały moje hasło do FTP (czyli m.in. FilleZilla),a potem zalogowałem się do mojego cPanelu i zmieniłem hasło. Nastpnie mogłem już wrzucać wszystkie pliki. Dziękuje za wszelką pomoc temat do zamknięcia.

• Lubię to 1
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o wysłanie wiadomości do jednego z członków ekipy zarządzającej.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.