Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Problem z dostaniem się do panelu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż postanowiłem zainstalować dzisiaj IPB na nowym serverze i mam problem z wejściem do panelu, Otóż gdy do niego wchodzę pokazuje się taki komunikat:

Warning: require_once(/home/test4/domains/dattebayo.hostpay.pl/public_html/ipb/skin_acp/IPB2_Standard/acp_skin_html/cp_skin_global.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/test4/domains/dattebayo.hostpay.pl/public_html/ipb/sources/ipsclass.php on line 1776

Dawno nie bawiłem się z IPB także nie wiem co mogło być tego przyczyną.

• Manager
Opublikowano

Witaj,

brakuje Ci pliku o nazwie cp_skin_global.php w podanej wyżej lokalizacji.

Jednym słowem: brak Ci plików forum. Pobierz jeszcze raz paczkę z panelu klienta IPS, rozpakuj i wrzuć ponownie wszystkie.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

dziwne... bo tą samą paczkę wrzucałem na poprzedni server i wszystko ładnie śmigało. A jak teraz sprawdziłem to te pliki znajdują się na swoim miejscu...

Opublikowano

Tak, jestem pewien że ten plik znajduje się na serverze.

• Manager
Opublikowano

To, że znajduje się na serwerze to jeszcze nic, on ma się znajdować w poprawnej lokalizacji.

Innymi słowy, ostrzeżenie o treści "Warning: require_once" oznacza, że skrypt próbuje załadować plik, którego nie ma tam gdzie powinien.

Nie wiem co Ci doradzić oprócz sprawdzenia tego jeszcze raz. Dal mnie sytuacja jest jasna, ale nie wiem co Ty tam masz i jak to masz poukładane.

---

Opublikowano

ten plik znajduje się dokładnie w tym miejscu który napisałeś wyżej.

Opublikowano

Proszę, //wymoderowano - tutaj jest cały ten plik załadowany.

Opublikowano

Ok, wybacz :)

To jest ta linijka:

require_once( ROOT_PATH."skin_acp/".$this->skin_acp."/acp_skin_html/".$template.".php" );

• Manager
Opublikowano

No i to tylko potwierdza moje przypuszczenia, że tego pliku tam nie ma, skoro całe forum działa, tak? Jeśli tak to zmienna ROOT_PATH jest poprawnie przypisywana i coś tam jednak musi być na rzeczy. Podeślij dane do FTP i ACP - spojrzę przy wolnej chwili.

---

Opublikowano

Tak, forum jak najbardziej działa oprócz właśnie panelu admina. Dane zaraz podeślę ;]

Opublikowano

A moim zdanie nadpisz ten plik jeszcze raz bo być może źle się wgrał ja już miałem tak kilka razy, że pliki mi się źle wgrały i trzeba było jeszcze raz wgrywać.

Opublikowano

Próbowałem. Wgrywałem nawet z tej samej wersji która działała pod innym serverem i nic.

• Manager
Opublikowano

Dziwne masz to wszystko.

Dajesz dane do jakiegoś dziwnego forum. W pliku conf_global.php masz adres innego forum niż Twoje z profilu.

Wg mnie to Ty sprawdzasz te pliki na serwerze A, a tak naprawdę wszystko masz na B. Popraw ten bajzelek. :D

---

Opublikowano

heh, nie patrz w ogóle na link forum z profilu, bo to jest kompletnie inne forum, po prostu nie zmieniłem linku i tyle, to jest w ogóle nie ważne i tym się nie kieruj. Link do forum z problemem to - http://dattebayo.hostpay.pl/forum/ Sorki za zamieszanie, zaraz to zmienię w profilu ;]

• Manager
Opublikowano

Bo widzisz ziomuś, dla Ciebie wielkość liter nie ma pewnie znaczenia, ale dla serwerów stojących na *nixach znaczenie ma. Dla nich słowa 'ipb' oraz 'IPB' to dwa różne słowa.

Masz błąd związany z wielkościami liter katalogów na FTP.

Poprawiłem Ci to - sprawdź teraz.

I na przyszłość nie pisz mi, że jesteś czegoś pewny, jak nie sprawdzisz danej sprawy 100 razy. :D

---

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.