Skocz do zawartości

ROZWIĄZANY: Po instalacji ibEconomy 2.1.1 nie można podbijać reputacji :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry wieczór :)

Jak w temacie - testuję IbEconomy. Już prawie ze wszystkim sobie poradziłem ... ale szukam, szukam i nie daję rady już z tą reputacją :)

Przed instalacją w prawym rogu postów była zielona strzałka (dokładnie jak na forum.invisionize.pl ) do podbijania reputacji. Teraz jest ikonka ibEconomy, ale reputacji podbić nie można (przy czym punkty reputacji cały czas się wyświetlają).

Jak w załączniku:

post-10689-0-12614500-1353971994_thumb.j

Jak przywrócić tę zieloną strzałkę?

Bardzo proszę łopatologicznie, bo ja z tych zielonych jestem :Raziel_01::)

pozdrawiam

Opublikowano

Będziemy kombinować z rozszerzeniami. Domyślam się że zależy Ci na tym szablonie który masz (bo jest całkiem niezły) ale zrobimy najpierw dla testów dwie rzeczy i potem będziemy kombinować dalej w zależności od tego co odpowiesz i jakie będą wyniki.

- Sprawdź czy na domyślnym szablonie który IPS daje wraz z instalacją, jest dobrze i czy wtedy widać przycisk reputacji.

- Wyłącz (przypadkiem NIE odinstaluj) rozszerzenie: (e32) ibEconomy Point Button i zobacz czy Na Twoim tym fajnym szablonie widać wtedy przycisk reputacji.

Daj odpowiedź jakie są efekty.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Serwus :)

Dzięki za zainteresowanie tematem. Niestety - po wyłączeniu nadal nie ma strzałki (ikonki z punktami ibE też nie ma oczywiście).

Edit: Dołączę obrazek dla zobrazowania. Może ktoś kiedyś skorzysta :)

post-10689-0-79496000-1354030072_thumb.j

Edytowane przez dkalog
Opublikowano

Na domyślnym szablonie tak jak prosiłem, sprawdzałeś? Sprawdź i daj odpowiedź. Napisz też przy okazji jak masz zdefiniowany system reputacji. Zezwalasz w ustawieniach (NIE Ekonomii, tylko samego systemu reputacji) tylko na pozytywne punkty, czy można też dać negatywa? Proszę o konkretne odpowiedzi, żeby tu nie powstawał niepotrzebny dialog.

Opublikowano

Nie wiem czy podołam. Napiszę tak jak mi się wydaje.

W stylach i szablonach mam tylko 2 style:

• Klasyczny (czyli pewnie to był oryginalny, ale został edytowany i teraz jest stylem domyślnym - na nim sprawdzam)
  • IP.Board Mobile

Zezwalasz w ustawieniach (NIE Ekonomii, tylko samego systemu reputacji) tylko na pozytywne punkty, czy można też dać negatywa?

Nie jestem pewien gdzie to sprawdzić w ACP?

Generalnie w ustawieniach grup jest zdefiniowane tak:

• Maksymalna liczba pozytywnych punktów reputacji, które ta grupa może dać w ciągu 24 godzin - 3 (w związku z tym zielona strzałka była)
  • Maksymalna liczba negatywnych punktów reputacji, które ta grupa może dać w ciągu 24 godzin - 0 (w związku z tym czerwonej nie było)

Opublikowano

W takim razie wygeneruj sobie domyślny styl, to jest bardzo prosta sprawa. Później go sobie usuniesz. Poza tym możesz tak ustawić domyślny szablon, że tylko Ty go będziesz widział aby przetestować ustawienia. Radziłbym Ci taki domyślny szablon mieć, bo może Ci się przydać nie tylko dzisiaj, ale w wielu innych przypadkach. Więc, generujemy styl domyślny w trybie ręcznym:

ACP-->Wygląd:

post-13563-0-30205400-1354031846_thumb.p

post-13563-0-53600000-1354031848_thumb.p

post-13563-0-67181000-1354031850_thumb.p

post-13563-0-76533400-1354031844_thumb.p

Postaraj sie to zrobić tak jak na strzałkach, pamiętając o tym by NIE uczynić tego stylu, stylem domyślnym na forum, bo wtedy wszyscy go zobaczą i się zmieni dla wszystkich. (Jest to oczywiście odwracalne, nawet gdybyś to zrobił, wtedy w edycji Twojego właściwego stylu, znów ustawiłbyś go jako domyślny) i aby UKRYĆ go na liście rozwijanej. Powinno to teraz wyglądać tak, w zakładce ACP--Wygląd:

post-13563-0-74873400-1354031982_thumb.p

Teraz sam sobie ustaw ten styl w ACP-- Użytkownicy-->Edycja TWOJEGO Profilu Administratora:

post-13563-0-54542700-1354032126_thumb.p

Od tej chwili TY (i tylko Ty) będąc ZALOGOWANYM na forum, będziesz widział domyślny szablon od IPS. Teraz na nim, sprawdź czy przycisk reputacji jest tam gdzie być powinien. Potem sobie oczywiście ustaw z powrotem w ustawieniach właściwy szablon.

• Lubię to 1
Opublikowano

WoW :) Zupełnie inne forum :)

Zatem na oryginalnym stylu IPB jest jak trzeba:

post-10689-0-39310700-1354033140_thumb.j

Admin widzi również czerwoną, bo on może minusować i tak ma być.

Forumowicze widzą tylko zielone i jest OK.

Tyle tylko, że to na stylu oryginalnym :(

Jak to przełożyć na domyślny?

Opublikowano

Problem w tym że to jest właśnie "domyślny" a Twój jest modyfikowany. Teraz trzeba będzie pokombinować przy stylu, ale wierz mi, w tym Ci już chyba nie pomogę. Chciałem tylko ustalić zgodność samej aplikacji z Twoimi wszystkimi rozszerzeniami i widzę że ta zgodność jest. Nie ma żadnego problemu z silnikiem Ekonomii ani też nic się ze sobą nie "gryzie". Spróbujemy jeszcze jednej rzeczy, która BYĆ MOŻE wpłynie na szablon tak, że będzie się wyświetlało na tym Twoim fajnie zmodyfikowanym szablonie. Uprzedzam Cię jednak że zmiana systemu reputacji, może mieć wpływ na dotychczas przyznane punkty reputacji, dlatego możesz, ale nie musisz się stosować do poniższej wskazówki, bo to nie będzie rozwiązanie problemu, tylko próba mająca na celu sprawdzenie jak zachowałby się szablon.

Przełącz się więc tak, żebyś znów widział ten swój fajny szablon i w ACP--Ustawienia-->Members-->Reputation System

post-13563-0-33304000-1354033662_thumb.p

możesz sprawdzić na innych ustawieniach, na przykład tylko pozytywne punkty reputacji, lub zmiana na system "Like". Pokombinuj:

post-13563-0-94408700-1354033887_thumb.p

Co do samego szablonu, to z całą pewnością da się to dostosować, ale trzeba będzie edytować odpowiednie bity szablonu. Jeżeli jeszcze tego nie robiłeś do tej pory, spróbuj go konkretnie, kilka razy przebudować w ACP-->Wygląd, stosując się do takich samych wskazówek jak w przypadku błędów szablonu i to NA PEWNO zrób: http://forum.invisio...ember-function/

Twój fajny szablon, co to w ogóle jest za szablon? Na bazie tego oryginalnego powstał, czy to jakaś edycja płatna, albo coś? Co to?

(Byłoby zabawnie, gdyby to rozwiązało problem a tyle tu gadania ;) )

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

No to jest zabawnie :):lol2::)

Wszystko jest jak trzeba :)

Kurczę - naprawdę DZIĘKI WIELKIE :Tip-Hat:

Trochę namieszałem, ale sporo się nauczyłem. Muszę teraz utrwalić materiał :)

Jeszcze raz dziękuję i proszę o zamknięcie wątku :)

Co złego to nie ja :)

post-10689-0-82199300-1354035894_thumb.j

Aha - przy skinie współpracował z nami DawPi - polecam :)

A dopracował go jeden z tych mądrzejszych Adminów z naszego forum :)

Jak tylko kręciłem nosem i wymyślałem :)

Edytowane przez dkalog
Opublikowano

To już wiem dlaczego ten skin jest taki dobry. Widać od razu że fachowy. No cóż, w takim razie nieźle się tu nagadałem a wystarczyło przebudować. Że też ja nie zadałem tego "standardowego" pytania na początku :D Nie mniej jednak sporo się nauczyłeś i na pewno nic nie pójdzie w las :) Pozdrawiam i zamykam.

Sem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.