Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Kolejnośc wyświetlania pól / własnych pól profilu - podczas rejestracji oraz w tematach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

szukałem tutaj, szukałem na anglojęzycznych forach - niestety nie znalazłem.

chciałbym zapytać jak zmienić kolejność wyświetlanych pól / własnych pól profilu podczas rejestracji oraz w tematach, postach?

Obecnie mam tak:

15e9ybo.png

a chciałbym, aby wpierw należało wpisać Imię i Nazwisko, potem wybrać grupę, grupę językową, miejscowość, gg, telefon.

Próbowałem metodą Drag&Drop w ACP, owszem ustawiło się, ale jak można zauważyć wyżej najpierw są dane kontaktowe potem dane osobiste, a chciałbym to odwrotnie.

Druga sprawa to wyświetlanie w tematach:

1ftu2a.png

i tutaj tak samo - najpierw imię i nazwisko, grupa, grupa językowa, miejscowość, gg, tel.

Oraz jak zmienić szerokość, aby wszystko wyświetlało się w 1 linii?

Opublikowano (edytowane)

no dobrze, tylko co tutaj porobić?

<if test="hasCfields:| :( is_array( $custom_fields['required'] ) && count( $custom_fields['required'] ) ) || ( is_array( $custom_fields['optional'] ) && count( $custom_fields['optional'] ) )">

<hr />

<fieldset>

<ul class='ipsForm ipsForm_horizontal'>

<if test="reqCfields:|:is_array( $custom_fields['required'] ) && count( $custom_fields['required'] )">

<foreach loop="custom_required:$custom_fields['required'] as $_field">

<li class='ipsField clear ipsField_{$_field['type']}'>

<label for='cprofile_{$_field['id']}' class='ipsField_title'>{$_field['name']} <span class='ipsForm_required'>*</span></label>

<div class='ipsField_content'>

{$_field['field']}

<if test="reqCfieldDescSpan:|:$_field['desc'] != ''"><br /><span class='desc lighter'>{$_field['desc']}</span></if>

</div>

</li>

</foreach>

</if>

<if test="optCfields:|:is_array( $custom_fields['optional'] ) && count( $custom_fields['optional'] )">

<foreach loop="custom_optional:$custom_fields['optional'] as $_field">

<li class='ipsField clear ipsField_{$_field['type']}'>

<label for='cprofile_{$_field['id']}' class='ipsField_title'>{$_field['name']}</label>

<div class='ipsField_content'>

{$_field['field']}

<if test="optCfieldDescSpan:|:$_field['desc'] != ''"><br /><span class='desc lighter'>{$_field['desc']}</span></if>

</div>

</li>

</foreach>

</if>

</fieldset>

bo rozumiem, że to jest to? ;-)

Edytowane przez almemento