Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Piszę tutaj bo może tu uzyskam odpowiedz na moje pytanie.

Przenosiłem ostatnio forum na nowy hosting + aktualizowałem forum do najnowszej wersji oraz instalowałem galerię.

Wszystko przebiegło bez jakiś większych problemów ale ostatnio zauważyłem dziwne zachowywanie się forum galeria i forum działa jakby z opóźnieniem (nie zawsze)

Na przykład pisząc post i go zatwierdzając nie widzę nowego tematu od razu na forum tylko muszę kilka razy odświeżyć stronę oby się pojawił, tak samo jest z galerią gdy usuwam jakiś obrazek obrazek nie usuwa się od razu tylko znika dopiero po czasie (parę razy muszę odświeżyć)

Coś nie tak z ustawieniami forum czy hostingu gdzie szukać przyczyny takiego zachowania forum?

Padło na hosting więc zapytałem w odpowiedzi dostałem

"niech pan wlaczy header niecachowania"

Tylko nie wiem co mam zrobić by to uzyskać?

Zastanawiam się jeszcze czy może jest jakaś opcja w ACP którą nie zaznaczyłem lub zaznaczyłem?

Bo to opóźnienie robi się trochę denerwujące?

• Manager
Opublikowano

Być może powinieneś iść w kierunku wyłączenia GZIPa na forum, jeśli masz włączone..

Lub tak jak napisał admin:

ACP Home > View General Settings > General Configuration >> Print HTTP Headers? ustaw na YES, a potem:

ACP Home > View General Settings > CPU Saving & Optimization >> Print HTTP no-cache headers? ustaw na YES

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.