Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Opcja na domenę w az

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie Panowie :) potrzebuję Waszej rady.

Jest sobie domena.pl wisi w sobie u kogoś tam... jakiś czas temu założyłam opcję na tą domenę w az.pl żeby ją przechwycić. Teraz mija termin uregulowania kolejnej płatności. Nie jestem jej właścicielem ale mam do niej dostęp, kody authInfo dostęp do panelu itd...

Powiedzcie mi jak to będzie wyglądało jak nie zapłacę za nią? Czy az.pl z automatu ją przechwyci? Jak tak to ile to będzie trwało zanim znów domena zacznie działać? Czy powinnam coś zrobić?

Za cholerę nie mogę się do nich dodzwonić, żeby wypytać ...

Edytowane przez Dori
  • Manager
Opublikowano

Cześć,

jeśli masz opcję na domenę to nic nie musisz robić, aż do momentu jak nie przyjdzie Ci maila 'Opcja na domenę xxxx została zrealizowana'. Wtedy tylko musisz opłacić rejestrację i domenka będzie w pełni Twoja.

Choć skoro mówisz teraz, że masz kod AuthInfo to możesz ją przenieść do dowolnego rejestratora.

Jaki masz dokładnie plan wobec tej domeny - bo nie wiem co zasugerować.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Chyba nie mogę jej transfernąć bo termin płatności mija jutro :)

To domena mojego czarodzieja. Wcześniej mieliśmy ją przenieść ale odpuściliśmy sobie. Po prostu nie chcemy karmić darmozjadów u których wcześniej wykupił domenę, stronę i serwer. W zasadzie wszystko ma przeniesione na inny serwer już, tylko domena tam została. Zależy mi na tym, żeby okres niedziałania domeny był jak najkrótszy. No i żeby nie stało sie tak, że ktoś ją dmuchnie ... W panelu az w zakładce lista opcji na domeny mam ją wpisaną...do 2010 ale wolę się upewnić.

• Manager
Opublikowano

Opcja jest na trzy lata.

Jeśli wam zależy na krótkim czasie kiedy jest niedostępna to podstawowe pytanie:

czy masz do niej kod AuthInfo w panelu? Jeśli masz to czym prędzej przenoś do dropped.pl, a jutro przedłużysz za 50zł na kolejny rok.

Jeśli nie zdążysz z kodem to tylko pozostaje opłacenie na kolejny rok w az.pl, a na dniach przeniesienie jej do dropped.pl, gdzie są najtańsze przedłużenia.

Mówię o tym, ponieważ domena wygasa ok. dwa tygodnie, a dopiero potem opcja się realizuje.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Chmm... niby w az 45 :) w sumie to wszystko jedno ile... oka idę pisać do Bennyego :)

Dzięki za pomoc ;)