Skocz do zawartości

Przenoszenie licencji z konta na konto

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez shaxo,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Otóż zakupił wygasłą licencję i mam pytanie ile tak zazwyczaj trwa przenoszenie licencji z konta wcześniejszego właściciela na inne konto ?

Oraz mam pytanie czy np IPS informuje mailowy o tym że licencja została przekazana ? Czy po prostu oczekiwać w Client Area ?

Edytowane przez shaxo
  • Manager
Opublikowano

Nigdy tego nie robiłem, więc na 100% Ci nie odpowiem, ale wg mnie po wykonaniu transferu w CA, taka transakcja na pewno jest sprawdzana. Ja bym poczekał do 24h, a potem napisał do IPSu z pytaniem o co c'mon. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano
Nigdy tego nie robiłem, więc na 100% Ci nie odpowiem, ale wg mnie po wykonaniu transferu w CA, taka transakcja na pewno jest sprawdzana. Ja bym poczekał do 24h, a potem napisał do IPSu z pytaniem o co c'mon. :)

Sprawdzana ? Dokładnie co masz na myśli.

• Manager
Opublikowano

No przez IPS. Kupno jest sprawdzane to i przepływ licencji wg mnie też.

Bo skoro pytasz to pewnie sprzedający zlecił Ci transfer, a, że Ty nadal nie masz to pytasz. Jeśli chcesz być pewny to zapytaj się IPSu, jak wygląda taka procedura i nam potem napisz. Będziemy już wiedzieć.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Poczekam jeszcze trochę i zobaczę. A jak nie dojdzie to napiszę i zapytam się jak ta procedura przenoszeni wygląda i ile na ogół ona trwa.

• Lubię to 1
  • Rozwiązanie
Opublikowano

Napisałem i tako oto wiadomość dostałem od supportu.

Hello,
The transfer acceptance email is sent just a few moments after the former owner submits payment on the transfer.
  • Lubię to 1
Opublikowano

Hmm poczekam do Poniedziałku jeżeli sprzedający się nie odezwie i ani licencja nie będzie na moim koncie to pójdę i zgłoszę to sprawę na policję jako wyłudzenie internetowe bo chyba innej możliwości czy wyjścia z tej sytuacji nie widzę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.