Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Dziwne rzeczy po konwersji

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez DawPi,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj robiłem konwersję z phpbb3 i dzieją się bardzo dziwne rzeczy.

1. hasła nie pasują ale czytałem że nic się z tym nie da zrobić. Włączone mam method log in convesion.

2. goście nie widzą forum, dałem uprawnienia i nic. wszystkie inne grupy widzą czyli zarejestrowani, moderatorzy

3. nie można się zarejestrować błąd #1000

nie masz uprawnień

4. załączniki w 50% przeszły, w 50% nie

czy coś źle się przekonwertowało czy może już bana dostałem na licencję po 2 dniach? jeżeli tak to nie wiem za co, bo nie zmieniałem ani domeny, a jedynie już 2 razy przywracałem wszystko bo za pierwszym razem kompletnie nie udało się.

pzdr

fanta001

Pinokio Ubranka - ubranka dla niemowląt polskich producentów

• Manager
Opublikowano

Generalnie konwerter w najnowszej wersji, więc tutaj jest w porządku.

Ad 1 - Jak nie pasują to ludzie muszą sobie je 'przypomnieć'. Parę minut i po krzyku.

Ad 2 - Widocznie nie dałeś uprawnień w sposób prawidłowy. Sprawdź dobrze maski, ich przypisania do określonych grup.

Ad 3 - Pewnie przy konwersji dodało filtry banów i w jednym z nich jest puste pole lub co w ten deseń. Do sprawdzenia.

Ad 4 - Za wiele napisać się nie da po takiej ilości informacji.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

To jest support :)

ad1. Ludzie są leniwi, część pewnie oleje ale to jest do przeżycia :)

ad2.  Tutaj wg mnie wszystko ustawiłem poprawnie. Goście otrzymali: widzę i czytam wszystkie działy, dodatkowo ustawione mają widzę stronę - to chyba wszystko

To o czym nie wspomniałem to podczas konwersji grupy użytkowników dziwnie się ponazywały (jakby coś przejęły z phpbb3, nie mam pojęcia)

Oto nazwy:

Administrators (Identyfikator: 4)

ADMINISTRATORS_converted  (Identyfikator: 11)

BOTS  (Identyfikator: 12)

E-Sprzedawcy (Identyfikator: 14)

GLOBAL_MODERATORS (Identyfikator: 10)

GUESTS (Identyfikator: 7)

NEWLY_REGISTERED (Identyfikator: 13)

REGISTERED (Identyfikator: 8)

REGISTERED_COPPA (Identyfikator: 9)

Wydaje mi się że podczas pierwszej konwersji (zrobiłem drugą bo w tamtej również nie można było się rejestrować i nie było żadnych załączników więc zrobiłem to ponownie a teraz jest gorzej bo goście przestali widzieć forum).

ad3. Gdzie to sprawdzić?

ad4. Niektóre obrazki się dołączyły, a niektórych brak jakby zła ścieżka.

Jest jeszcze jedna rzecz, linki w postach źle się skonwertowały ale to pewnie bbcody jakieś i na razie nie przejmuję się tym.

Edytowane przez fanta001

pzdr

fanta001

• Manager
  • Rozwiązanie
Opublikowano

Z tego co piszesz i jak to piszesz wnioskuję, że nie korzystałeś z poradnika dotyczącego konwersji? Bo co tutaj napisać - jest to wykonane w sposób nieprawidłowy nic nie sprawdzone, zdebugowane. Musisz krok po kroku analizować każdym punkt konwersji, a potem ustawień całego forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Dzisiaj zrobiłem konwersję raz jeszcze i wszystko gra (poza hasłami ale to detal).

Dziękuję za pomoc, wiele innych pytań będę miał w innych działach :)

pzdr

fanta001

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.