Skocz do zawartości

Problem z płatnością paypal

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Gość daddy,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano

Wczoraj zamówiłem licencje ipboard+ ipgallery , chciałem zapłacić paypalem , ale jest problem - paypal wymaga przypisania karty kredytowej do mojego konta paypal ...

Dziwne , bo kilka dni temu uaktualniałem jedną odkupioną licencje i nie było z tym żadnego problemu.

teraz jest tak , że pieniądze na koncie paypal mam , zamówienie też mam , a ożenić tego nijak nie mogę...

załączam screeny zamówienia z panelu ips-u:

yyyyuq.jpg

po kliku w pay now pokazuje się okienko logowania do paypal , a pózniej:

hhgghhhghghghghghg.jpg

naoisałem do supportu z zapytaniem czy coś się zmieniło w płatnościach , czy pobierają opłate tylko z zweryfikowanych kont paypal i dostałem odpowiedz:

obfghdfazek.jpg

no i tyle  , - simply select -  i ma działać tylko że nie działa , 

dziwne

any idea?

• Manager
Opublikowano

OK, ale po przejściu na stronę PayPala logujesz się na swoje konto? Bo tam na screenie widzę wpisywanie szczegółów karty, a to kojarzę, że pojawia się w momencie kiedy zalogowany nie jesteś.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

wpisywanie szczegółów karty, pokazuje się już po zalogowaniu na paypal

przed zalogowaniem system paypal nie wie czy mam dopisaną karte czy nie

Gość ratosluaf
Opublikowano

Nie, nie zalogowałeś się. Po zalogowaniu nie pyta o kartę. Wciśnij gdzieś tam log-in. Dla niezalogowanych pyta właśnie o kartę.

Opublikowano (edytowane)

tak wygląda okienko kiedy jestem niezalogowany:

obrazekjpg22222.jpg

system paypal przed zalogowaniem rozpoznaje moje polskie ip i daje domyślnie język pl - po zalogowaniu jest screen jaki dawałem wcześniej - po angielsku , bo taki mam ustawiony na koncie paypal 

jestem zalogowany na 1000% i jest wymóg o powiązanie karty z kontem

ps:/

pozatym nie ma opcji żeby podawać dane identyfikacyjne karty płatniczej bez zalogowania - to się robi , ale po zalogowaniu i to na szyfrowanym łączu

Edytowane przez daddy
  • Manager
Opublikowano

Mam nadzieję, że kupujesz po kliknięciu w nasz link? ^_^

Wracając do sprawy - nie masz możliwości powiązania żadnej karty, skoro wymaga tego PP? A może po prostu zapłacisz właśnie przy pomocy takiej karty, bez pośrednictwa PP?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Wracając do sprawy - nie masz możliwości powiązania żadnej karty, skoro wymaga tego PP? A może po prostu zapłacisz właśnie przy pomocy takiej karty, bez pośrednictwa PP?

karta w mbanku była i się zbyła , jest nieaktywna i na dodatek anulowałem ją żeby mbank mi nie pobierał opłat za kartę

paypal był mi tylko potrzebny żeby kliknąć w przycisk ,,przekaż darowiznę w systemie PayPal" na jednym zaprzyjaznionym forum które wspieram od kilku lat bo uważam że robią dobrą robote i tak się należy , zresztą wiadomo , że utrzymanie serwera kosztuje ,  a serwy nie rosną na drzewach...

no a że mam to konto to pomyślałem że z niego skorzystam - i tak było aż do tego incydentu

chyba trzeba napisać maila tu i ówdzie żeby się dowiedzieć jak jest z aktywacją karty , bo bez tego się chyba nie obejdzie :/

DawPi, dnia 24 Lut 2013 - 14:45, napisał:

Mam nadzieję, że kupujesz po kliknięciu w nasz link?

hmmmm jak by Ci to powiedzieć .....   no sam wiesz jak to jest z tymi nowymi na forum , - ciągle z nimi jakieś problemy , regulaminu nie czytają , piszą gdzie popadnie no i jak trzeba kliknąć w link to oczywiście jak na złość nie klikają 

nie miałem pojęcia że jest taka opcja - ale teraz będe pamiętał

Edytowane przez daddy
  • Rozwiązanie
Opublikowano

nie zaliczy , - Twój link = nowe zamówienie

mógłbym anulować zamówienie i ponowić z Twojego linku , ale w związku z problemami z przelewem tego nie robiłem bo w korespondencji z ips"em oraz paypalem powoływałem się na nr zamówienia oraz nr transakcji i mógłbym nakaszanić niepotrzebnie.

wracając do problemu - winny okazał się paypal 

Przy dzisiejszych próbach zapłaty wszystko szło ok do momentu kliku w ,, zapłać"

po tym trwało wieczne ładowanie strony , na koniec monit że transakcja nie została zrealizowana

Dostałem odp. z paypala , że na części kont klienckich mogą wystąpić jakto nazwali - drobne utrudnienia w dostępioe do usługi ...

teraz wsio działa ok i czekam na aktywację licencji  w ips

2obrazek.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.