Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie po uprade do 3.4 wyskoczył mi krzaczki na forum . Sprawdzałem kodowanie bazy i jest latin1_swedish_ci . I moje pytanie jest takie jak zmienić kodowanie bazy jakieś zapytanie może dacie ?

Coś tam wiem o IPB.

Daj lubie to jak pomoge.

Opublikowano

Po edycji fora wyskoczył mi drive error :

There appears to be an error with the database.

If you are seeing this page, it means there was a problem communicating with our database. Sometimes this error is temporary and will go away when you refresh the page. Sometimes the error will need to be fixed by an administrator before the site will become accessible again.

You can try to refresh the page by clicking here

Coś tam wiem o IPB.

Daj lubie to jak pomoge.

Opublikowano

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Date: Tue, 26 Feb 2013 17:08:46 +0000

Error: 1054 - Unknown column 'f.ipseo_priority' in 'field list'

IP Address: xxx - /index.php?s=c6f881db664e3124b2111fce5d6d62a8&app=core&module=task

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

mySQL query error: SELECT t.*, f.ipseo_priority FROM topics t LEFT JOIN permission_index p ON ( (p.perm_type = 'forum' AND p.perm_type_id = t.forum_id) )

LEFT JOIN forums f ON ( f.id=t.forum_id ) WHERE ( ( FIND_IN_SET(2,p.perm_2) ) OR ( p.perm_2='*' ) ) AND approved=1 ORDER BY last_post DESC LIMIT 0,100

.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.

| File | Function | Line No. |

|----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------|

| admin/applications/core/tasks/sitemapgenerator.php | [sitemap_core_topics].generate | 644 |

'----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------'

| admin/sources/classes/class_taskmanager.php | [task_item].runTask | 208 |

'----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------'

| | [class_taskmanager].runTask | |

'----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------

Coś tam wiem o IPB.

Daj lubie to jak pomoge.

• Manager
Opublikowano

Error: 1054 - Unknown column 'f.ipseo_priority' in 'field list'

Masz zainstalowane IP.SEO na forum? Sprawdź bazę danych dostępnym narzędziem w ACP - powinna ten i ewentualne inne błędy poprawić.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Zrobiłem i :

mgforump_ipbb.seo_acronyms		repair		note		The storage engine for the table doesn't support repair	
mgforump_ipbb.seo_meta		repair		note		The storage engine for the table doesn't support repair
Edytowane przez MJayFace

Coś tam wiem o IPB.

Daj lubie to jak pomoge.