Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Po kłopotliwym przeniesieniu forum mam problem.

Na głównej jest błąd:

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Could not initiate the registry, the settings cache is empty or missing' in /home/exegames/htdocs/admin/sources/base/ipsRegistry.php:1627 Stack trace: #0 /home/exegames/htdocs/admin/sources/base/ipsRegistry.php(498): ipsRegistry->setUpSettings() #1 /home/exegames/htdocs/admin/sources/base/ipsController.php(75): ipsRegistry::init() #2 /home/exegames/htdocs/admin/sources/base/ipsController.php(62): ipsController->init() #3 /home/exegames/htdocs/index.php(24): ipsController::run() #4 {main} thrown in /home/exegames/htdocs/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 1627

Wie ktoś może jak to naprawić ?

Pozdrawiam,

Gexem

Edytowane przez Gexem
  • Manager
Opublikowano

Sprawdź jeszcze tę bazę bo wszędzie jest napisane o braku w bazie tabel lub danych z cache - to wyparować ot tak nie mogło na wersji stabilnej.

Forum w ogóle chodziło po przenosinach na nowy serwer?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Forum nie działało po przeniesieniu na nowy host. Tabeli nie mogę sprawdzić - internet się wali, pakiety i pingi szaleją, straty jak nie wiem co ;/

Jestem załamany, ticket do ipsu już poleciał mam nadzieję, że to naprawią.

moje forum jest dla mnie jak narkotyk... bez niego nie mogę normalnie funkcjonować

Opublikowano

chlopie poustawiaj sobie sciezki w configu, potem zaloguj sie do mysqla i popraw w tabelach configa

ticket ci nic nie da,bo skoro rozjechalo ci sie po przeniesieniu na nowy host to sie nie dziw

pozdr

cr3pt

Opublikowano

Podsumowując sprawę, najpierw przepraszam DawPi`ego (wiesz za co)

Dalej, Jason siedział nad tym i jakoś ręcznie to naprawił.

Pozwolę sobie zacytować

I rebuilt the cache the hard way..

Jak ? Tego próbuję się dowiedzieć. 10h minęło od napisania odpowiedzi w tickecie.

Pozdrawiam,

GeXeM

Opublikowano

IPS robi narzędzie pozwalające to naprawić, lecz nie jest jeszcze skończone.

Btw DawPi proszę otwórz temat kodowanie, bo problem nie jest rozwiązany :)